Συμμετοχή στο πρόγραμμα The Tipping Point in Education

 Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου είχαμε τη χαρά να συμμετέχουμε στο καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα The Tipping Point in Education.

Ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή, καθώς το σχολείο μας πριν από χρόνια λειτούργησε ως πιλοτικό σχολείο κατά την πρώτη χρονιά εφαρμογής του προγράμματος.

            Ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός “The Tipping Point” δίνει τη δυνατότητα σε κάθε μαθητή/τρια από όλη την Ελλάδα, όπου και αν βρίσκεται, όσο απομακρυσμένο και να είναι το σχολείο του/της, να συναντήσει διαδικτυακά  ανθρώπους-πρότυπα από όλο τον κόσμο, τους λεγόμενους μέντορες, και να συζητήσει μαζί τους για το επάγγελμά τους ή να παρακολουθήσει από αυτούς ένα μάθημα πάνω σε αντικείμενο του αναλυτικού προγράμματος του σχολείου. Μπορεί, έτσι, να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο επαγγελματικού προσανατολισμού αλλά και ως εργαλείο υποστήριξης της διδασκαλίας.

Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β τάξης του σχολείου μας, με την καθοδήγηση της υπεύθυνης του προγράμματος κ. Αθηνάς Ανδρουλάκη, Κοινωνιολόγου, συνομίλησαν με τον κ. Ι. Καρακάση, καθηγητή Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Η συζήτηση οργανώθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» της Β τάξης και αφορούσε την ενότητα «Περιβάλλον». Ο ομιλητής, που ασχολείται με τη θαλάσσια βιολογία και τη βιοποικιλότητα, μίλησε στα παιδιά απλά και κατανοητά για τις αιτίες και τις συνέπειες της θαλάσσιας ρύπανσης και έδωσε συμβουλές για την αντιμετώπισή της. Τον ευχαριστούμε πολύ!