Συμμετοχή του σχολείου μας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Blue Schools

Για 2η χρονιά φέτος το σχολείο μας συνεργάζεται με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Blue Schools. Μετά από τις δραστηριότητες που αναπτύξαμε την περσινή χρονιά, το σχολείο μας εντάχθηκε στο ευρωπαϊκό δίκτυο σχολείων Blue Schools, παίρνοντας τη σχετική πιστοποίηση τον Ιούνιο του 2023.

Η πρώτη δράση της φετινής χρονιάς πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Μαρτίου στην περιοχή της Ελούντας, η θάλασσα της οποίας μελετάται από το ΕΛΚΕΘΕ ως ιδιαίτερος τόπος αναπαραγωγής ψαριών. Για την ιδιαιτερότητα και τα προβλήματα της περιοχής μίλησαν επιστήμονες του ΕΛΚΕΘΕ καθώς και η κ. Ελένη Ψόχιου, Υπεύθυνη Τομέα Αλιείας Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Το σχολείο μας εκπροσώπησε ο κ. Ν. Τουτουδάκης, Φυσικός και υπεύθυνος υλοποίησης του προγράμματος. Το επόμενο βήμα είναι η ένταξή μας στο νέο πρόγραμμα του ΕΛΚΕΘΕ, που θα αποτελέσει τη διεύρυνση του Blue Schools και θα φέρει σε επαφή τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του σχολείου μας με ένα ευρύτερο δίκτυο ευρωπαϊκών σχολείων που εργάζονται πάνω σε θέματα προστασίας της θαλάσσιας ζωής.