Η ρητορική ομάδα του σχολείου μας συμμετείχε σήμερα σε μια όμορφη δράση!

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τους Παγκρήτιους Μαθητικούς Ρητορικούς Αγώνες, 3 μέλη της ρητορικής μας ομάδας συμμετείχαν σε φιλικό διαδικτυακό αγώνα διττών λόγων με τη ρητορική ομάδα του Γυμνασίου Νεάπολης, επιχειρηματολογώντας σχετικά με το αν  ο πολίτης ενός δημοκρατικού πολιτεύματος οφείλει να τηρεί τους νόμους ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί με αυτούς ή όχι.

Οι μαθητές μας αποτέλεσαν την Ομάδα Λόγου (Γιάννης Μαντζουράνης -1ος ομιλητής, Κορίνα Χαβάκη -2η ομιλήτρια και  Βαλέρια Λεάνκα -3η ομιλήτρια), ενώ στην ομάδα του Αντιλόγου συμμετείχαν από το Γυμνάσιο Νεάπολης ο  Άγγελος Μπίμπα -1ος ομιλητής, η Ευαγγελία Τζερεμεδάκη -2η ομιλήτρια και η Κατερίνα Βασιλάκη – 3η ομιλήτρια.

Ολοι οι μαθητές και των δυο σχολείων μίλησαν με ήθος και σωστα  επιχειρήματα και χάρηκαν πολύ από τη συνεργασία και την επαφή με τους συμμαθητές τους από τα συνεργαζόμενα σχολεία, αποδεικνύοντας μας στην πράξη πως η ρητορική είναι ένα υψηλού επιπέδου διανοητικό αγώνισμα που μπορούμε να διασκεδάσουμε αλλά και να χτίσει γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας καταργώντας τις αποστάσεις, που, λόγω υγειονομικών συνθηκών, μας επιβλήθηκαν τα τελευταια χρόνια. 

            Συγχαίρουμε τις δύο φιλολόγους που οργάνωσαν τη δράση, την κ. Γιανναδάκη Τζένη από το σχολείο μας και την κ. Γαλανάκη Κατερίνα από το Γυμνάσιο Νεάπολης, καθώς και τους μαθητές και τις μαθήτριες των δύο σχολείων για την παρουσία και τη ρητορική τους δεινότητα. Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά να απολαύσουν την εμπειρία των Παγκρήτιων αγώνων και να συνεχίσουν την όμορφη και δημιουργική τους ενασχόληση με τη ρητορική τέχνη, που τα πλουτίζει με απαραίτητες, για τη ζωή τους, δεξιότητες!