Το Σάββατο 2 Απριλίου τέσσερα μέλη της ρητορικής ομάδας του σχολείου μας

(οι μαθήτριες της Β τάξης Μαρία Λιλυμπάκη και Φωτεινή Ζερβαντωνάκη και οι μαθητές της Γ τάξης Βαλέρια Λεάνκα και Σεργκέι Λεάνκα) συμμετείχαν μαζί με την υπεύθυνη καθηγήτρια του Ομίλου Ρητορικής του σχολείου, κ. Τζενη Γιανναδακη, στους 3ους Πανελλήνιους Διασχολικούς Αγώνες Αυθόρμητου Λόγου, που φέτος διοργάνωσε το Πειραματικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων Αττικής. Για τα σχολεία της Αττικής  οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν δια ζώσης ενώ για τα σχολεία εκτός Αττικής μέσω της πλατφόρμας Webex.

Ο αυθόρμητος λόγος είναι ένα  ατομικό ρητορικό αγώνισμα, που σκοπό έχει όχι να πείσει αλλά να τέρψει τον ακροατή, λειτουργώντας περίπου ως  προφορική δημιουργική γραφή. Οι μαθητές καλούνται να αναπτύξουν προφορικά σε σύντομη ομιλία ενώπιον ακροατηρίου ένα αυθόρμητο κείμενο με αφορμή  μια λέξη, ένα σύντομο στίχο ή μια εικόνα που τους δίνεται. Σε αυτό βοηθούνται από τη φαντασία τους, το λεξιλόγιο και την εκφραστική τους δεινότητα.

Οι μαθητές μας αφιέρωσαν το πρωινό του Σαββάτου στους αγώνες και μας χάρισαν  στιγμές όμορφου λόγου,  που μας έκαναν υπερήφανους. Μας έδειξαν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, όπως και πλευρές του χαρακτήρα τους που δύσκολα αναδεικνύονται στο  στενό σχολικό πρόγραμμα. Απέκτησαν, παράλληλα, αξιόλογη εμπειρία μέσα από τη συμμετοχή τους σε αγώνες πανελλήνιας εμβέλειας, καλλιεργώντας τη δεξιότητα της όμορφης προφορικής έκφρασης μπροστά  σε κοινό, κάτι που συνδέει το σχολείο με την κοινωνία, προετοιμάζοντας δραστήριους πολίτες.

Συγχαίρουμε τα παιδιά μας θερμά για τη συμμετοχή τους και τους ευχόμαστε να απολαμβάνουν πάντα την ενασχόλησή τους με το όμορφο αυτό πνευματικό παιχνίδι