Smashed Online: Χρήση και κατάχρηση αλκοόλ στην εφηβική ηλικία

Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν σήμερα οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ τάξης του σχολείου μας.

Σε συνεργασία με την εταιρεία La Fabbrica, εμπειρογνώμονα σε εκπαιδευτικά έργα, τα τμήματα Γ1 και Γ3 συμμετείχαν σε ένα παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε και υλοποιήθηκε πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για το Smashed, το πρώτο δωρεάν εκπαιδευτικό έργο αφιερωμένο σε παιδιά μεταξύ 13 και 18 ετών, για την καταπολέμηση της χρήσης και της κατάχρησης αλκοόλ, καθώς  και για  την ανάπτυξη μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης στις νέες γενιές σχετικά με το θέμα.

Το πρόγραμμα παρέχει στις τάξεις μια ψηφιακή εκπαιδευτική διαδρομή, που περιλαμβάνει την προβολή μιας ταινίας μικρού μήκους με πρωταγωνιστές τρία νεαρά παιδιά, τα οποία κάνουν χρήση και κατάχρηση αλκοόλ. Ταυτόχρονα εμπλουτίζεται με μια σειρά από χρήσιμες δραστηριότητες, που βοηθούν τους μαθητές να προβληματιστούν με το ζήτημα και να ενημερωθούν περισσότερο για τις επιλογές τους. 

Μέσω του προγράμματος τα παιδιά μπόρεσαν να προβληματιστούν για ζωτικά θέματα σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ: τις κοινωνικές και ψυχολογικές αιτίες της, τον αντίκτυπο που έχει στη ζωή τους, τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους στην αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού. Ευχαριστούμε θερμά τις δύο εξαιρετικές εισηγήτριες για τις γνώσεις που μας προσέφεραν!!