Τη δεύτερη διαδικτυακή μας συνάντηση με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

πραγματοποιήσαμε σήμερα στο πλαίσιο του μαθήματος της μουσικής, με τη συμμετοχή 30 περίπου μαθητών του σχολείου μας. Σε live streaming  τα μέλη της ορχήστρας μάς γνώρισαν σήμερα τα ξύλινα πνευστά. 1 χάλκινο πνευστό (κόρνο) και 4 ξύλινα (φλάουτο, όμποε, κλαρινέτο, φαγκότο) έπαιξαν για τους μαθητές αποσπάσματα έργων των Ferenc Farkas,  Franz Joseph Haydn, Denes Agay, Γεώργιου Καρακάση και Claude Debussy. 

   Οι μουσικοί της Κ.Ο.Θ. εξήγησαν στα παιδιά τον τρόπο κατασκευής και λειτουργίας των πνευστών και τα βοήθησαν να καταλάβουν τις δυνατότητες κάθε οργάνου και το ιδιαίτερο ηχόχρωμά του. Η εξαιρετική αυτή μουσική εμπειρία ενθουσίασε και αυτή τη φορά τους μαθητές και τις μαθήτριες, που ζήτησαν να συμμετέχουν και στην επόμενη διαδικτυακή συνάντηση.

     Ευχαριστούμε θερμά τους μουσικούς της  Κ.Ο.Θ για την ευκαιρία που έδωσαν και πάλι στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με ποιοτική κλασική μουσική. Ιδιαίτερα όμως ευχαριστούμε την καθηγήτρια μουσικής του σχολείου μας, κ. Γιάννα Παπαδάκη, για την αξιόλογη μουσική παιδεία που προσφέρει στα παιδιά.