Είστε γονέας ή εκπαιδευτικός;

Το Ινστιτούτο Prolepsis σας καλεί να εξερευνήσετε τη νέα ηλεκτρονική εκπαιδευτική πλατφόρμα που σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ADD-freeTraining, με σκοπό την ενημέρωση για θέματα εθισμών όπως τοκάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ και η προβληματική χρήση διαδικτύου στην παιδική και εφηβική ηλικία.

Έναρξη συνηθειών, όπως το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ κατά τις νεαρές ηλικίες, είναι ένα φαινόμενο το οποίο εντοπίζουν αρκετοί γονείς στο σπίτι, καθώς και εκπαιδευτικοί στον χώρο του σχολείου. Επίσης, ο χρόνος που αφιερώνουν τα παιδιά και οι έφηβοι στο διαδίκτυο αυξάνεται συνεχώς, με αποκορύφωμα την περίοδο της πανδημίας, με τους ενήλικες να μην γνωρίζουν πώς να εντοπίσουν το πρόβλημα, αλλά και πώς να το προλάβουν εγκαίρως.

Η ηλεκτρονική εκπαιδευτική πλατφόρμα ADD-freeTraining απευθύνεται τόσο σε γονείς όσο και σε εκπαιδευτικούς με στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευσή τους σχετικά με τις παραπάνω συμπεριφορές και τις αρνητικές επιπτώσεις τους στην υγεία.

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη δωρεάν στην ελληνική γλώσσα.

Εγγραφή στην πλατφόρμα ADD-freeTraining

Χρήσιμες πληροφορίες για την πλατφόρμα:

▶ Με την εγγραφή σας αποκτάτε πρόσβαση σε 10 εκπαιδευτικές ενότητες που περιλαμβάνουν πληροφορίες, εργαλεία και τεχνικές με τις οποίες μπορείτε ως ενήλικες να επικοινωνήσετε πιο αποτελεσματικά με τα παιδιά και τους εφήβους.

▶ Κάθε ενότητα συνοδεύεται από ασκήσεις και εργασίες που θα σας βοηθήσουν να κάνετε πρακτική εξάσκηση σε όσα διαβάζετε.

▶ Η πλατφόρμα περιλαμβάνει και πιο εξειδικευμένες πληροφορίες (μελέτες-περίπτωσης και παραδείγματα) για συγκεκριμένες εθιστικές συμπεριφορές (κάπνισμα, αλκοόλ, προβληματική χρήση διαδικτύου) και πώς μπορούμε να προσεγγίσουμε το πρόβλημα από τη θέση του γονέα ή του εκπαιδευτικού.

▶ Αφού ολοκληρώσετε όλες τις ενότητες, θα κληθείτε να συμπληρώσετε ένα τεστ γνώσεων καθώς και ένα ερωτηματολόγιο αξιολόγησης της πλατφόρμας συνολικά. Στο τέλος, θα λάβετε το «Πιστοποιητικό Ολοκλήρωσης» του εκπαιδευτικού προγράμματος ADD-freeTraining.

Για απορίες ή διευκρινίσεις παρακαλώ επικοινωνήστε στο info@prolepsis.gr ή στο 210-6255700.

Το ADD-freeTraining – “Preventing Smoking, Alcohol and Internet addictions among children and adolescents: a family oriented training approach for adult learners and educators ” χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ERASMUS+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη συμμετοχή οργανισμών από 5 χώρες. Στην Ελλάδα υλοποιείται από το Ίδρυμα Ορμύλια (συντονιστής) και το Ινστιτούτο Prolepsis. Συμμετέχουν επίσης οι οργανισμοί: Bulgaria Youth Prevention (Βουλγαρία), Pilar Institute; (Κροατία), CSI – Center for Social Innovation LTD (Κύπρος), University of Belgrade – Faculty of Medicine (Σερβία). Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε εδώ.

Ινστιτούτο Prolepsis

Φραγκοκκλησιάς 7, 151 25, Μαρούσι
T : +30 210 6255700   |   F : +30 210 6106810