Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Ομίλου Φιλαναγνωσίας του σχολείου μας, 

το προηγούμενο σχολικό έτος αποφασίσαμε να εγκαινιάσουμε τη δράση «Συζήτηση με συγγραφείς», για να φέρουμε τους μαθητές μας κοντά σε σπουδαίους δημιουργούς και να στηρίξουμε τις δράσεις ενίσχυσης της νέας βιβλιοθήκης του σχολείου.

Στην πρώτη μας σχετική δραστηριότητα για φέτος, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, ενώσαμε 3 διαφορετικές γωνιές της Ευρώπης: η συγγραφέας κ. Βικτώρια Χίσλοπ συνομίλησε από την Αγγλία, όπου βρίσκεται αυτό το διάστημα, με 10 μαθητές/τριες του σχολείου μας και με 17 μαθητές/τριες από το πορτογαλικό σχολείο Escola Básica e Secundária de Canelas, με το οποίο συνεργαζόμαστε στο πλαίσιο προγράμματος erasmus με στόχο την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας. Στη συζήτηση, πουδιεξήχθη στα αγγλικά, συμμετείχαν και 4 εκπαιδευτικοί.

Τα παιδιά και των δύο σχολείων είχαν την ευκαιρία να θέσουν πολλές ερωτήσεις στη γνωστή συγγραφέα, η οποία με προθυμία τους έδωσε πληροφορίες σχετικά με το έργο της, την πηγή έμπνευσης και τον τρόπο εργασίας της. Αναλυτικά μίλησε επίσης, μετά από επιθυμία των Πορτογάλων συμμετεχόντων, για το βιβλίο της Το Νησί.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Χίσλοπ για την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, για το χρόνο που μας διέθεσε και τον όμορφο τρόπο με τον οποίο προσέγγισε τα παιδιά. Ελπίζουμε σύντομα να την έχουμε κοντά μας, σε μια δια ζώσης συνάντηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας.

Στο προσεχές μέλλον προγραμματίζουμε δράσεις σε συνεργασία με βιβλιοθήκες, εκδοτικούς οίκους και συγγραφείς, με στόχο να μυήσουμε τους μαθητές στο μαγικό κόσμο της ανάγνωσης.