Στο πλαίσιο της πολιτικής του σχολείου μας για την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων,

την ενίσχυση των γνώσεων των εκπαιδευτικών καθώς και την ανάπτυξη καινοτόμων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, επιδιώξαμε τη συμμετοχή του σχολείου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα LOOP (Empowering teachers’personal,  professional and social continuous development through innovative peer-induction programmes). Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα που στοχεύει στην ενίσχυση της συνεχούς προσωπικής, επαγγελματικής και κοινωνικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών μέσω καινοτόμων προγραμμάτων επιμόρφωσης με βάση το θεσμό του μέντορα. Αποσκοπεί στη  διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης πρότασης  για την καλύτερη υποστήριξη και διεύρυνση των επιλογών των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

Η υλοποίηση του έργου LOOP ξεκίνησε το Μάρτιο του 2020 με συντονιστές τον Πορτογαλικό ερευνητικό οργανισμό INOVA+ και τη Γενική Διεύθυνση Διαχείρισης Σχολείων του πορτογαλικού Υπουργείου Παιδείας. Αρμόδιες για την υλοποίηση του προγράμματος είναι: 

  • 3ευρωπαϊκές δημόσιες αρχές στον τομέα της εκπαίδευσης (Υπουργείο Παιδείας της Πορτογαλίας, Υπουργείο Παιδείας της Σλοβενίας και Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής της Ελλάδας-ΙΕΠ)
  • 6 Πανεπιστήμια[Λισαβόνας, Λιουμπλιάνας, Πανεπιστήμιo Πελοποννήσου (Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής), Πανεπιστήμιο Φρίντριχ Αλεξάντερ Ερλάνγκεν Νυρεμβέργης, Πανεπιστήμιο LUM Libera Università del Mediterraneo Jean Monnet Ιταλίας και το Fundación Universitaria Balmes της Ισπανίας]
  • 4 ερευνητικοί οργανισμοί(INOVA, IDEC SA, Casa do Professor και Ένωση Petit Philosophy) από  7 ευρωπαϊκές χώρες (Πορτογαλία, Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Σλοβενία και Κροατία)

 

Τον Ιανουάριο 2021 το ΙΕΠ και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου απηύθυναν πρόσκληση στα σχολεία όλης της χώρας για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, υποβάλλοντας σχετική αίτηση. Μετά από αξιολόγηση της αίτησης, το σχολείο μας επιλέχθηκε ως σχολείο εφαρμογής της πιλοτικής φάσης και έτσι τα επόμενα 3 έτη θα συμμετέχουμε στο πρόγραμμα, σε συνεργασία με ελληνικά και ευρωπαϊκά σχολεία και πανεπιστήμια. Ελπίζουμε οι γνώσεις που θα αποκτήσουμε να συμβάλουν στη βελτίωση της λειτουργίας του σχολείου και να ενισχύσουν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του.

Μία άποψη για το “To 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα LOOP”

  1. […] πλαίσιο της πολιτικής του σχολείου μας για την ενδυνάμωση των […]

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα