Όμιλος ρητορικής και συζήτησης

Μία πολύ ιδιαίτερη χρονιά έφτασε στο τέλος της.

Τα παιδιά μας τελείωσαν και επίσημα με  το σχολείο και αναζητούν -όπως ο καθένας μας, άλλωστε- ξενοιασιά και ξεκούραση. Εκτός από τις συμβατικές σχολικές υποχρεώσεις, τελείωσαν και τα εξωσχολικά μας προγράμματα. Επίσημη λήξη, λοιπόν, και αποχαιρετισμός για τον όμιλο ρητορικής και συζήτησης. Για μία πολύ δεμένη ομάδα από ταλαντούχα παιδιά, που μας χάρισε φέτος πολλές συγκινήσεις. Και επειδή ήταν πολλές οι δραστηριότητες, στις οποίες συμμετείχαν, την προηγούμενη εβδομάδα τα παιδιά παραλάμβαναν κάθε μέρα διαφορετικές βεβαιώσεις, αποδεικτικά και μικροδωράκια.

Αρχικά, παρέλαβαν βεβαιώσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα Εικονικών Δικών “Πρωταγόρας, Άφιξις” και ατομικό φύλλο ανατροφοδότησης για κάθε δικαστικό αγώνα, στον οποίο πήραν μέρος, ούτως ώστε οι μικροί μας ρήτορες να εντοπίσουν τα τρωτά τους σημεία  και να τα ενδυναμώσουν. Στη συνέχεια, παρέλαβαν τα αποδεικτικά συμμετοχής τους από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αυθόρμητου Λόγου, που διοργάνωσε η Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης. Και τέλος, πήραν τις βεβαιώσεις και τα δώρα από τη συμμετοχή τους στους Παγκρήτιους Ρητορικούς Αγώνες, στους οποίους συμμετείχε με πολύ κέφι και εξαιρετικές επιδόσεις σύσσωμη η ρητορική ομάδα του σχολείου!

Ξεχωριστή βέβαια θέση κατέχει το βραβείο για την πρώτη θέση στον αυθόρμητο λόγο Γυμνασίων που κέρδισε η μαθήτρια Μαρία Γκρίτζια της Γ Γυμνασίου!

Φέτος, τα παιδιά μας μάς έδειξαν τον τρόπο για το πώς μπορούμε, αξιοποιώντας μία δύσκολη και περίεργη συγκυρία, να εργαστούμε με πολύ πείσμα, αγάπη, συναίσθημα και αφοσίωση για να γίνουμε όλοι πολύ καλύτεροι άνθρωποι!

Σας ευχαριστούμε πολύ, παιδιά!

Καλή και φωτεινή πορεία στα λυκειακά θρανία!

 

Για το 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου,

Η υπεύθυνη του ομίλου ρητορικής και συζήτησης

Τζένη Γιανναδάκη, Φιλόλογος