Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ «School libraries promoting readers, values, literacies, skills and inclusion»,

που υλοποιούμε σε συνεργασία με σχολεία από την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Πολωνία και έχει θέμα το Ολοκαύτωμα, η ομάδα  Erasmus του σχολείου μας εγκαινίασε για το τρέχον σχολικό έτος τη δράση ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

Η δράση αφορά συναντήσεις με θέμα το αντικείμενο του προγράμματος. Η πρώτη από αυτές τις συναντήσεις πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας για υποδοχή 25 μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών από τις παραπάνω χώρες. Από 10.00 π.μ έως 14.00 μ.μ., οι 16 μαθητές/τριες της ομάδας Erasmus του σχολείου, μαζί με μαθητές της Α και Γ τάξης  και με τους εκπαιδευτικούς που συντονίζουν το πρόγραμμα ασχολήθηκαν με τις εξής δραστηριότητες:

  • Είδαν όλα τα βιβλία της νέας σχολικής δανειστικής βιβλιοθήκης του σχολείου, η οποία θα λειτουργήσει τον επόμενο μήνα, και τα ταξινόμησαν σε κατηγορίες
  • Η χορευτική ομάδα προετοίμασε παρουσίαση παραδοσιακών κρητικών χορών
  • Παρακολούθησαν την ταινία Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ, η οποία στηρίζεται στο βιβλίο του Joseph JoffoA Bag of Marbles. Το βιβλίο αυτό είναι το θεματικό κέντρο των δραστηριοτήτων που οργανώνουμε κατά τη διάρκεια της παραμονής των Ευρωπαίων επισκεπτών στο σχολείο μας.

Ο ενθουσιασμός όλων των συμμετεχόντων επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά ότι το σχολείο δεν σχετίζεται μόνο με τη συμβατική διδασκαλία. Μπορεί και πρέπει να γίνει ένας χώρος όπου μικροί και μεγάλοι χαίρονται να περνούν το χρόνο τους, ακόμα και όταν δεν υπάρχουν μαθήματα. Ευχαριστούμεόλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούςπου συμμετείχαν!