Στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων του σχολείου μας, τις τελευταίες μέρες προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τους κατοίκους του Αρκαλοχωρίου,

που δοκιμάστηκαν τόσο σκληρά από τον σεισμό. Η υπεύθυνη των δράσεων αλληλεγγύης του σχολείου κ. Μαρία Μαυρικάκη, θεολόγος, οργάνωσε τη συλλογή και την αποστολή μεγάλης ποσότητας τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών πρώτης ανάγκης στους σεισμόπληκτους. Την ευχαριστούμε θερμά. Ευχαριστούμε επίσης τις οικογένειες των μαθητών/μαθητριών μας, που με πολλή προθυμία προσέφεραν τα είδη αυτά.

Ευχαριστούμε θερμά, τέλος, τη συνάδελφο κ. Ειρήνη Σκυβαλάκη, η οποία ανέλαβε τη μεταφορά και τη διανομή των ειδών στους πληγέντες και, με τη βοήθεια ομάδας γυναικών από το Ηράκλειο, μοίρασε τα είδη πρώτης ανάγκης, που είχαν μαζέψει οι μαθητές του σχολείου, στα χωριά Κάτω Πουλιές, Λευκοχώρι και Πατσίδερο. Οι σεισμόπληκτοι έδειξαν ιδιαίτερα συγκινημένοι από το κύμα αλληλεγγύης, ιδιαίτερα όταν σε αυτή την προσπάθεια ευαισθητοποιούνται μικρά παιδιά και με το παράδειγμά τους δίνουν μαθήματα συμπαράστασης, κουράγιου, αλληλεγγύης και νεανικής αισιοδοξίας.