Ημερίδα για την ανάδειξη καλών πρακτικών διδασκαλίας των φιλολογικών μαθημάτων

Με μεγάλη επιτυχία και αξιοσημείωτη συμμετοχή φιλολόγων από όλα τα σχολεία του νομού Λασιθίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου

στο σχολείο μας Διασχολικό Φιλολογικό Συνέδριο με θέμα  την ανάδειξη καλών πρακτικών για τη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων. Το συνέδριο οργάνωσε η Συντονίστρια  Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων του ΠΕ.ΚΕ.Σ. Κρήτης κ. Ιωάννα Ραμουτσάκη, σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων και το 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου.

Στο πρώτο μέρος του συνεδρίου οι συμμετέχοντες φιλόλογοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  δύο εξαιρετικά εργαστήρια σχετικά με τη βιωματική προσέγγιση του μαθήματος της ιστορίας, με θέματα: «Ο Ρήγας και η Επανάσταση του 1821» και «Συζητάμε και ερευνούμε για τον Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια». Τα εργαστήρια υλοποιήθηκαν από τις κ. Τέτη Σίδερη, Προϊσταμένη Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων (Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων) και Φλώρα Σπύρου, υπάλληλο του ίδιου τμήματος. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκαν από εκπαιδευτικούς  σχολείων του νομού Λασιθίου καλές πρακτικές  για τη διδασκαλία φιλολογικών μαθημάτων.

Το συνέδριο παρακολούθησαν όλοι οι φιλόλογοι του σχολείου μας ενώ η φιλόλογος κ. Γιανναδάκη Τζένη παρουσίασε πρόταση θεατρικής απόδοσης της δίκης του Σωκράτη.

 

Leave a Comment