Πώς εξελίχθηκε γεωλογικά και γεωμορφολογικά ο πλανήτης μας μέχρι σήμερα; Πώς σχηματίστηκαν οι τεράστιες οροσειρές που ορθώνονται στην επιφάνειά του και οι βαθιές ωκεάνιες τάφροι; Πού οφείλονται οι καταστροφικοί σεισμοί και οι ηφαιστειακές εκρήξεις;

Η παράσταση του Πλανηταρίου με τίτλο «Ο Ζωντανός Πλανήτης» προσφέρει εμπεριστατωμένα και θεαματικά τις απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα και σε αρκετά άλλα που αφορούν το κλίμα, τις ατμοσφαιρικές αλλαγές του πλανήτη μας και το «Φαινόμενο του Θερμοκηπίου».

Δεν πρέπει, άλλωστε, να ξεχνάμε ότι χάρη στις πολύπλοκες βιοχημικές, γεωλογικές και κλιματολογικές διεργασίες δισεκατομμυρίων ετών, σ’ αυτόν τον «ευλογημένο» από την Φύση «βράχο», πραγματοποιήθηκε το μεγάλο άλμα της εμφάνισης της Ζωής.

Σήμερα με την βοήθεια των εκατοντάδων δορυφόρων που θέσαμε σε τροχιά γύρω του, συνεχίζουμε να αποκρυπτογραφούμε τα μυστικά του, ανακαλύπτοντας τις απαντήσεις στην ατμόσφαιρα που τον περιβάλλει, σε κάθε ωκεανό και ήπειρο, βαθιά στο εσωτερικό του, αλλά και στα πέρατα του Ηλιακού Συστήματος.

Παραγωγή: Ίδρυμα Ευγενίδου, Morrison Planetarium, Mirage 3D, Spitz Inc., 2013. (Σκηνοθετική Επιμέλεια: Thomas Lucas & Ryan Wyatt & Michael Daut, Σκηνοθετική Προσαρμογή: Παναγιώτης Σιμόπουλος, Μουσική-Sound Design: Αναστάσιος Κ. Κατσάρης, Αφηγητής: Αλέξανδρος Λογοθέτης, Κείμενο: Αλέξης Δεληβοριάς, Οδηγός Παράστασης: Διονύσης Σιμόπουλος & Αλέξης Δεληβοριάς, Διεύθυνση Παραγωγής: Μάνος Κιτσώνας)

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ : Ο Ζωντανός Πλανήτης .

Leave a Comment