Στο πλαίσιο συμμετοχής του σχολείου μας στο πρόγραμμα Meditettanean clean up,

που υλοποιείται στην Ελλάδα από την περιβαλλοντική ομάδα ΕΝΑΛΕΙΑ, με στόχο τον καθαρισμό ακτών και θαλασσών από απορρίμματα και πλαστικά, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήσαμε μια πολύ ιδιαίτερη δράση.

Μέλη της ομάδας ΕΝΑΛΕΙΑ επισκέφθηκαν το σχολείο μας και δούλεψαν μαζί με τα τμήματα Β2 και Β3, μελετώντας τις πηγές προέλευσης των θαλάσσιων απορριμμάτων, τις επιπτώσεις τους στους θαλάσσιους οργανισμούς, το χρόνο αποσύνθεσής τους και τη δυνατότητα μείωσης και επαναχρησιμοποίησης των πλαστικών. Ακολούθησε προβολή της ταινίας μικρού μήκους A whale’s tale.

Αμέσως μετά τα παιδιά μαζί με εκπαιδευτικούς και τα μέλη της ομάδας ΕΝΑΛΕΙΑ επισκέφθηκαν κοντινή παραλία. Αξιοποιώντας υλικό που η ομάδα τούς παρείχε, ακολούθησαν τις οδηγίες των ειδικών, προχώρησαν σε καθαρισμό της παραλίας και σε καταγραφή δεδομένων για τις ποσότητες και τα είδη των απορριμμάτων. Η COSMOTE, ως χορηγός της δράσης, ανέλαβε το κόστος όλων των υλικών.

Συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας για την υποδειγματική συμπεριφορά τους και για τον ενθουσιασμό με τον οποίο συμμετείχαν στη δράση, στοιχεία που μας ωθούν στη διοργάνωση ακόμα περισσότερων δραστηριοτήτων σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος!