Στο πλαίσιο του προγράμματος  erasmus+ του σχολείου μας 

«SchoolLibraries: promoting literacies, skills, values, andinclusion», ολοκληρώθηκε η 2η διακρατική συνάντηση συντονιστών των συμμετεχουσών στο πρόγραμμα χωρών στην πόλη  Cerignola της Ιταλίας. Από τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2 εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, ο κ. Παναγιώτης Αβτζής και ο κ. Νικόλαος  Τουτουδάκης συμμετείχαν σε επιστημονικές συναντήσεις με τους ομολόγους τους καθηγητές από την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Πολωνία. Αντικείμενο των συναντήσεων αποτέλεσε η λειτουργία της σχολικής βιβλιοθήκης στα συνεργαζόμενα σχολεία καθώς και η δημιουργία δικτύου σχολικών βιβλιοθηκών. Οι εισηγητές εστίασαν στον υποστηρικτικό ρόλο της σχολικής βιβλιοθήκης στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσω της διοργάνωσης και υλοποίησης βιωματικών προγραμμάτων προαγωγής της φιλαναγνωσίας.

Τις εργασίες συντόνισε ο υπεύθυνος του προγράμματος, Dr. AugustoOliveira. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων παρουσιάστηκε η πρόοδος που έχει συντελεστεί στη δημιουργία και λειτουργία σχολικής βιβλιοθήκης στα 4 συνεργαζόμενα σχολεία από τον Σεπτέμβριο 2021 που ξεκίνησε το πρόγραμμα, η σχετική στοχοθεσία και ο τρόπος επίτευξης των στόχων μέσω διαφόρων προγραμμάτων.

Το σχολείο μας παρουσίασε:

Α) την ανταλλακτική βιβλιοθήκη Erasmus, που τέθηκε σε λειτουργία τον Σεπτέμβριο 2021

Β) την ψηφιακή βιβλιοθήκη, που δημιουργήσαμε το προηγούμενο σχολικό έτος, προσβάσιμη σε όλα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας μέσω κωδικών, με περισσότερους από 1000 τίτλους βιβλίων, συμπεριλαμβανομένων και ακουστικών βιβλίων (audio books) και Τedx ομιλιών για σημαντικά κοινωνικά θέματα

Γ) τη νέα δανειστική βιβλιοθήκη, που είναι σχεδόν έτοιμη και προγραμματίζεται να λειτουργήσει τον επόμενο μήνα

Η επόμενη συνάντηση των εταίρων θα λάβει χώρα στην πόλη μας, με οικοδεσπότη το σχολείο μας, από 23 έως 28 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών αλλά και μαθητών από τις 4 χώρες, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε εργαστήρια σχετικά με βιβλία που θα έχουν εκ των προτέρων μελετήσει. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής θα εγκαινιαστεί η νέα δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου μας.