«Το Δημοτικό συναντά το Γυμνάσιο» – Οι μαθητές της ΣΤ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ελούντας στο σχολείο μας

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ομαλή Μετάβαση», που υλοποιούμε φέτος, με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε τη Δευτέρα 20 Μαΐου τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Ελούντας, που το επόμενο σχολικό έτος θα φοιτήσουν στην Α τάξη του δικού μας σχολείου. Είχαμε ήδη γνωριστεί, καθώς την Πέμπτη 25 Απριλίου τους είχαμε επισκεφθεί στο σχολείο τους. Στο πρώτο αυτό μέρος των κοινών μας δράσεων, οι φιλόλογοι κ. Εύη Αλεβιζοπούλου και κ. Τζένη Γιανναδάκη τους είχαν διδάξει αρχαία ελληνικά, ένα μάθημα με το οποίο θα έρθουν σε επαφή για πρώτη φορά στο Γυμνάσιο, ενώ η Δ/ντρια του σχολείου είχε συναντήσει τους γονείς τους και τους είχε ενημερώσει για τη λειτουργία του Γυμνασίου.

Έτσι, η επίσκεψη των μικρών μαθητών/τριών στο σχολείο μας αποτέλεσε το 2ο μέρος των κοινών μας δράσεων. 17 χαρούμενα παιδιά, συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους, μίλησαν με τη Διευθύντρια, παρακολούθησαν φυσική στο εργαστήριο φυσικών επιστημών του σχολείου και ξεναγήθηκαν σε όλες τις αίθουσες και τα εργαστήρια.

Κι έτσι, ολοκληρώνοντας την πρώτη χρονιά υλοποίησης του προγράμματος της Ομαλής Μετάβασης, διαπιστώσαμε ότι στην πλειοψηφία τους οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ τάξης του Δημοτικού ξεπερνούν πιο εύκολα τον φόβο τους για το νέο, άγνωστο σχολείο που τους περιμένει, αν έρθουν από νωρίς σε επαφή με τους εκπαιδευτικούς, τα μαθήματα και το χώρο του νέου σχολείου.

Ευχαριστούμε θερμά τη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού σχολείου Ελούντας για τη συνεργασία τους!