Συμμετοχή στους 5ους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Δημιουργικού Προφορικού Λόγου

Για  3η συνεχόμενη χρονιά το σχολείο μας συμμετείχε στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Δημιουργικού Προφορικού Λόγου, που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση για τη Ρητορική στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με το 1 ο Γυμνάσιο Ασπροπύργου. Οι αγώνες πραγματοποιούνται διαδικτυακά για τα σχολεία εκτός Αθηνών και φέτος διεξήχθησαν την Κυριακή 7 Απριλίου.

Η προετοιμασία της ομάδας μας ήταν πολύμηνη και απαίτησε δικτύωση σχολείων, συμμετοχή στα εργαστήρια ομάδας σχολείων, δύο επιμορφώσεις και αρκετές συνεργατικές δραστηριότητες, όπως δημιουργία βίντεο, cahoot και ποιημάτων. Έτσι τα παιδιά, εκτός από την άσκηση στον ρητορικό λόγο, είχαν την ευκαιρία να προετοιμαστούν μαζί με συμμαθητές και συμμαθήτριές τους από άλλα σχολεία της χώρας, στα οποία υλοποιούνται δράσεις σχετικές με τη ρητορική.

Στους αγώνες της Κυριακής, 3 μαθήτριες (Δαβράδου Κυριακή, Κατσούλη Μαρία, Μαυρικάκη Καλλιόπη) διαγωνίστηκαν στο αγώνισμα του αυθόρμητου λόγου και 3 (Αγγελάκη Σοφία, Καραλή Μαριλία, Σφυρογιαννάκη Μαριαλένα) στο αγώνισμα της εκφραστικής ανάγνωσης, αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια από τους κριτές. Μάλιστα οι μαθήτριες Δαβράδου Κυριακή και Μαυρικάκη Καλλιόπη προκρίθηκαν στους ημιτελικούς.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις διαγωνιζόμενες για την προσπάθειά τους, αλλά και γιατί τόλμησαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε μια τόσο απαιτητική διοργάνωση. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα μέλη της ρητορικής μας ομάδας, που δεν αγωνίστηκαν αλλά συμμετείχαν σε όλη την προετοιμασία και την Κυριακή παρακολούθησαν από το σχολείο τους αγώνες και εμψύχωσαν τις διαγωνιζόμενες.

Συγχαίρουμε επίσης θερμά την υπεύθυνη της ρητορικής ομάδας του σχολείου, κ. Τζένη Γιανναδάκη, για την προετοιμασία των μαθητών/τριών για τους αγώνες