Νέο πρόγραμμα ERASMUS+ για το σχολείο μας

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το νέο σχολικό έτος για το σχολείο μας, καθώς για 9η συνεχόμενη φορά επιλέχθηκε για να συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+. Με μια καινοτόμα πρόταση που αξιολογήθηκε, εγκρίθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την αρμόδια Επιτροπή, το 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου ξεκινά τον Οκτώβριο του 2023 ένα νέο, εντελώς ξεχωριστό ευρωπαϊκό ταξίδι.

Το νέο μας πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ122 με τίτλο «Διαχείριση φυσικών – σεισμικών καταστροφών»  αφορά σε δεκαοκτάμηνη  δράση, που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με σχολεία από τη Σικελία και την Τσεχία. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην εκπαίδευση μαθητών και εκπαιδευτικών στο θέμα των ενεργειών που πρέπει να γίνονται κατά τη διάρκεια σεισμού ή άλλων φυσικών απειλών. Συμπεριλαμβάνει επιμόρφωση εκπαιδευτικών από εξειδικευμένους φορείς καθώς και μετακινήσεις μαθητών, οι οποίοι, χωρισμένοι σε ομάδες, θα επισκεφθούν τα συνεργαζόμενα σχολεία, για να συμμετέχουν σε δραστηριότητες σχετικές με το θέμα. Παράλληλα, θα υποδεχθούμε μαθητές από τα συνεργαζόμενα σχολεία και θα τους φιλοξενήσουμε στο σχολείο και στην πόλη μας

Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην ευόδωση της προσπάθειάς μας για δημιουργία ενός σύγχρονου σχολείου, που ενσωματώνει το ευρωπαϊκό  όραμα της εκπαίδευσης. Συγχαίρουμε τα μέλη της ομάδας Erasmus του σχολείου για την υποβολή της πρότασης και τους ευχόμαστε καλή αρχή στη νέα αυτή ευρωπαϊκή δράση!


ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ
Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παραγωγή της παρούσας [έκδοσης, ιστοσελίδας, ταινίας κλπ] δεν συνιστά αποδοχή του περιεχομένου, το οποίο αντανακλά τις απόψεις μόνον των δημιουργών, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που εμπεριέχονται σε αυτό”.