Το 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ στο Erasmus+

Για 3η συνεχόμενη χρονιά το 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου επιλέχθηκε σε εθνικό επίπεδο για να συμμετέχει στο ευρωπαϊκό  πρόγραμμα Erasmus+,
με νέα υποβληθείσα πρόταση που αξιολογήθηκε, εγκρίθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Eπιτροπή.

Η πρόταση με τίτλο «EUROPIA – Building New European Dreams» αφορά σε διετή δράση ΚΑ2 και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από 6 διαφορετικές χώρες (Ελλάδα– 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου, Γερμανία – Marion Dönhoff Gymnasium, Ιταλία– Instituto professionale di Stato per I servizi alberghieri e della ristorazione PAOLO BORSELLINO, Πορτογαλία– Agrupamento de escolas PINHEIRO E ROSA, Ρουμανία– Colegiul National Samuil Vulcan Beius, Γαλλία– Lycée Polyvalent Gabriel Touchard-George Washington).

 

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ανταλλαγή καλών πρακτικών αναφορικά με την προστασία και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς των ευρωπαϊκών χωρών. Η καινοτομία του σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα Erasmus+ που έχουν υλοποιηθεί από το σχολείο είναι ότι συμπεριλαμβάνει και μετακινήσεις μαθητών, οι οποίοι, χωρισμένοι σε ομάδες, θα επισκεφθούν τα συνεργαζόμενα σχολεία για να συμμετέχουν σε δραστηριότητες με στόχο τη γνωριμία της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και του τρόπου ζωής των κατοίκων αλλά και λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος κάθε χώρας. Αντίστοιχα, τόσο οι μαθητές όσο κι οι εκπαιδευτικοί του 2ου Γυμνασίου θα εργαστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σε ώρες εκτός μαθημάτων, θα εκπονήσουν σχετικά προγράμματα και θα υποδεχθούν  μαθητές από όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία το Μάρτιο του 2019.

 

Μετά τα δύο Erasmus+ ΚΑ1 προγράμματα για επιμόρφωση εκπαιδευτικών (2016, 2017), τη βράβευση του σχολείου με εθνική και πανευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας etwinning και τη συμμετοχή στο πιλοτικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα RΟLE MODELS που εκπόνησε η Π.Δ.Ε. Κρήτης (2018), η νέα αυτή δράση αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην ευόδωση της προσπάθειας των εκπαιδευτικών και των μαθητών του 2ου  Γυμνασίου για δημιουργία ενός σύγχρονου σχολείου, που ενσωματώνει το ευρωπαϊκό  όραμα της εκπαίδευσης.


ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ
Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παραγωγή της παρούσας [έκδοσης, ιστοσελίδας, ταινίας κλπ] δεν συνιστά αποδοχή του περιεχομένου, το οποίο αντανακλά τις απόψεις μόνον των δημιουργών, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που εμπεριέχονται σε αυτό”.