Εγκαίνια σχολικής βιβλιοθήκης και ολοκλήρωση προγράμματος erasmus

Την εβδομάδα 7-12 Μαΐου είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στο σχολείο μας εκπαιδευτικούς από σχολεία 3 διαφορετικών χωρών,

με τα οποία συνεργαζόμαστε τα τελευταία 3 χρόνια στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “School Libraries: promoting readers, values, literacies, skills and inclusion».

Μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος επιδιώξαμε την ενίσχυση της επαφής των μαθητών με τη λογοτεχνία, εθνική και παγκόσμια. Στο πλαίσιο αυτό τέθηκε εξαρχής από το συντονιστικό σχολείο Canelas Agrupamento de Escolas, που εδρεύει στη Villa Nova De Gaia της Πορτογαλίας, ο στόχος όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία να έχουν δημιουργήσει μια πλούσια βιβλιοθήκη με την ολοκλήρωσή του προγράμματος.

Και η στιγμή αυτή έφτασε! Μετά από 2 συναντήσεις των συντονιστών εκπαιδευτικών στην Πορτογαλία και την Ιταλία, μία εβδομαδιαία φιλοξενία μαθητών και εκπαιδευτικών στην πόλη μας και στο σχολείο μας και 3 εβδομαδιαίες επισκέψεις μαθητών μας στην Πορτογαλία, Πολωνία και Ιταλία, το πρόγραμμα έφτασε στο τέλος του. Η τελευταία συνάντηση των συντονιστών εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας και κατά τη διάρκειά της ολοκληρώθηκε η σύνταξη των εκθέσεων, των αναφορών και των λοιπών εγγράφων που απαιτείται να κατατεθούν στις αρμόδιες επιτροπές κάθε συμμετέχουσας χώρας για το κλείσιμο του προγράμματος. Παράλληλα, παρουσία των συνεργατών μας, πραγματοποιήσαμε τα εγκαίνια της νέας βιβλιοθήκης του σχολείου μας, η οποία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος. Με μεγάλη χαρά τούς παρουσιάσαμε τη συλλογή των βιβλίων της βιβλιοθήκης μας και συζητήσαμε μαζί τους για τον τρόπο οργάνωσής της από το νέο σχολικό έτος, ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον π’ Γεώργιο Τζάβλα, που τέλεσε τον αγιασμό, καθώς και τις κυρίες Δέσποινα Βασαρμίδου, Σύμβουλο Φιλολόγων νομού Λασιθίου, και Φιλίτσα Πεδιαδίτη, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Λασιθίου, για την παρουσία τους και τα όμορφα λόγια τους!

 


ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ
Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παραγωγή της παρούσας [έκδοσης, ιστοσελίδας, ταινίας κλπ] δεν συνιστά αποδοχή του περιεχομένου, το οποίο αντανακλά τις απόψεις μόνον των δημιουργών, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που εμπεριέχονται σε αυτό”.