Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκαν οι μουσικές δράσεις αυτής της σχολικής χρονιάς για τους μαθητές του 2ου και 3ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου.

Ο καταξιωμένος μουσικός, κ. Γιάννης Παπατζανής, δεξιοτέχνης των κρουστών  στενός συνεργάτης  με τους κορυφαίους  Ross Daly, Γιώργο Ξυλούρη, Βασίλη Σταυρακάκη, Ψαραντώνη, Ζαχαρία Σπυριδάκη και Δημήτρη Σγουρό,  στο πλαίσιο των σεμιναρίων «Η Τέχνη του Ρυθμού στην Εκπαίδευση»  παρουσίασε στους μαθητές μας παραδόσεις, κρουστά από διάφορες χώρες καθώς και τεχνικές παιξίματός τους, ενισχύοντας  το πολυπολιτισμικό πνεύμα της εκπαίδευσης. Ο ίδιος είναι μια ζωντανή απόδειξη ότι η μουσική ενώνει τους λαούς και διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντές  μας.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης body percussion (κρουστά με το σώμα), στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι μαθητές. Τη δράση έκλεισε η μουσική ομάδα των σχολείων με κρητικούς χορούς, με τη συνοδεία του κ. Παπαζανή στα κρουστά και του μαθηματικού-μουσικού μας Χάρη Φασουλά στο μαντολίνο. Μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια μάς έδωσαν τα παιδιά μας, που συμμετείχαν με χαρά και χόρεψαν με την ψυχή τους.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Παπατζανή για την ιδιαίτερη αυτή δια ζώσης δράση και ευχόμαστε την επόμενη χρονιά να έχουν την ευκαιρία περισσότεροι μαθητές να παρακολουθήσουν την Τέχνη του Ρυθμού, την Τέχνη της Ζωής, την Τέχνη της Ευτυχίας.