Μια ξεχωριστή δράση μάς γέμισε σήμερα με όμορφα συναισθήματα και μας έκανε για άλλη μια φορά να νιώσουμε την ομορφιά της συνεργασίας μεταξύ των σχολείων.

Μαθητές του ΕΕΕΕΚ Αγίου Νικολάου, συνοδευόμενοι από τη διευθύντριά τους κ. Οικονόμου, τη Συντονίστρια Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης κ. Γιγουρτάκη, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου κ. Μαυροειδή και κ. Πλεξουσάκη και την Κοινωνική Λειτουργό του σχολείου κ. Δεμέτζου, επισκέφθηκαν το σχολείο μας, για να ολοκληρώσουμε με μια κοινή δράση τη συνεργασία που εγκαινιάσαμε στην αρχή της χρονιάς και η οποία απέφερε στα δύο σχολεία 3 βραβεία σε δύο διεθνείς διαγωνισμούς.

Αφού δόθηκαν αναμνηστικοί έπαινοι στους μαθητές και τις μαθήτριες, που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν μια ξεχωριστή εκδήλωση. Η υπέροχη Κλειώ Παπαδοπούλου-Blonz, σε σύνδεση από το Λονδίνο, μίλησε στα παιδιά για τη δύναμη της μουσικής και παρουσίασε το φλάουτο καθώς και έργα σπουδαίων συνθετών κλασικής μουσικής για φλάουτο. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του μουσικού εκπαιδευτικού προγράμματος, οι μαθητές/τριες και των δύο σχολείων, δημιούργησαν ομάδες εργασίας. Τους δόθηκαν δύο φύλλα εργασίας, στα οποία αποτύπωσαν τις “μουσικές στιγμές”, όπως τις ένιωθαν. Συμπλήρωσαν με το δικό τους τρόπο δύο μουσικά στοιχεία (μισό κλειδί του Σολ και μισό φλάουτο) και επίσης, αποτύπωσαν ζωγραφικά τους ήχους του φλάουτου, όπως αυτοί ξεδιπλώνονταν στην αίθουσα. Τέλος, η μαθήτρια του σχολείου μας Φωτεινή Ζερβαντωνάκη έπαιξε τη σονάτα ix για φλάουτο του Mozart.

Αποδείχθηκε, έτσι, για μια ακόμα φορά πόσο εύκολα η μουσική ενώνει τους ανθρώπους δημιουργώντας γέφυρες επικοινωνίας και λειτουργώντας ως «τροφή της αγάπης», όπως ειπώθηκε στο τέλος της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους και τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ, για την παρουσία τους σήμερα αλλά και για τη συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Ευχαριστούμε επίσης και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας και ιδιαίτερα την κ. Γιανναδάκη, φιλόλογο, και την κ. Παπαδάκη, μουσικό, που συντόνισαν την όμορφη συνεργασία με το γειτονικό σχολείο και οργάνωσαν τη σημερινή εκδήλωση.