Επίσκεψη του 2ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου στα παιδικά χωριά SOS

Πιστοί στο βασικό ρόλο του σχολείου να διαμορφώσει άρτιους χαρακτήρες, ευαίσθητους και έτοιμους να αφουγκραστούν τα προβλήματα της εποχής μας, μια ομάδα παιδιών της Β και της Γ γυμνασίου επισκέφθηκε τα Παιδικά Χωριά SOS στη Φοινικιά Ηρακλείου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας που ξεκίνησε ανάμεσα στο σχολείο μας και στα Παιδικά Χωριά την προηγούμενη σχολική χρονιά και συνεχίστηκε με τη συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό  (κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, παιδαγωγούς) και την επιμόρφωση που αυτό παρείχε στους εκπαιδευτικούς των σχολείων της περιοχής μας.

  Η επίσκεψη αυτή των μαθητών μας πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ευαισθητοποίηση σε θέματα εναλλακτικών μορφών οικογένειας και φροντίδας για το απροστάτευτο παιδί και την οικογένεια σε κρίση.Τους μαθητές υποδέχθηκαν ο κ. Γιώργος Περατσάκης, παιδαγωγός, ο κ. Aνδρέας Bοριζανάκης, Kοινωνικός λειτουργός, η κ. Eλένη Πρινάρη, Mητέρα Sos και ο κ. Πέτρος Παπαδάκης, διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS Κρήτης.Τα παιδιά άκουσαν με προσοχή τα λεγόμενα, υπέβαλαν τις ερωτήσεις τους και περιηγήθηκαν στους χώρους του χωριού. Εντυπωσιάστηκαν από τη ζεστή φιλοξενία και γενικώς άλλαξαν τη θεώρηση που είχαν για τα θέματα που συζητήθηκαν.

Ήταν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επίσκεψη, που επιβεβαίωσε τον παιδαγωγικό και κοινωνικό ρόλο του σχολείου. Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους για τη θερμή υποδοχή, την ξενάγηση και τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες που μας παρείχαν.

Leave a Comment