Επισκεπτόμενοι την Πινακοθήκη του Αγ . Νικολάου, που παραχωρήθηκε στο 1ο Δημοτικό για την εικαστική τους έκθεση, στην οποία είχαμε την τιμή να μας ξεναγήσει η ίδια η διευθύντρια , κ. Κρυσταλένια Λιανά, είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τα υπέροχα έργα των παιδιών, κατανοώντας τη σημαντική προσπάθεια τόσο των ίδιων όσο και των εκπαιδευτικών τους. 
Τα παιδιά αφιέρωσαν χρόνο για την εικαστική έκθεση του σχολείου τους και τον αξιοποίησαν δημιουργικά, κάτι που δείχνει πόσο σημαντικό είναι το έργο που επιτέλεσαν. Αυτό που μας εντυπωσίασε περισσότερο είναι το ότι παιδιά σε τόσο μικρή ηλικία κατανόησαν την αξία της ομαδικότητας, συνεργάστηκαν για ένα κοινό σκοπό και δούλεψαν συστηματικά επιφέροντας ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα. Επίσης, η επίσκεψη στην Πινακοθήκη μας βοήθησε να δούμε μέσα από τα μάτια των μικρών δημιουργών το μήνυμα που ήθελαν να δώσουν και τις ιδέες που είχαν για τα έργα τους. Για παράδειγμα, για τη μακέτα των παιδιών χρησιμοποιήθηκαν υλικά που δεν χρειάζονταν στον κάτοχο τους , έτσι ώστε να μας δείξουν ότι κάθε υλικό μπορεί να σου χρησιμεύσει για να δημιουργήσεις. Ακόμα, μέσα από τους πίνακες ζωγραφικής μπορούσες να θαυμάσεις την καλλιτεχνική άποψη των παιδιών για τον εαυτό τους, τα είδη ζωγραφικής που τους εκφράζουν καθώς και για το βιβλίο “Η τελευταία μαύρη γάτα “. 
Το 1ο Δημοτικό μας έδωσε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με την τέχνη, να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι και να προσφέρουμε σε αυτό το σχολείο βιβλία για τη στήριξη του σχολείου τους, αφού η βιβλιοθήκη τους πρέπει να ενισχυθεί .Η δημιουργικότητα, η ομαδικότητα και η επαφή με τα καλλιτεχνικά ρεύματα είναι σπουδαίες έννοιες και πρέπει να ενθαρρύνονται καθημερινά . Συγχαρητήρια λοιπόν στο 1ο Δημοτικό Αγ. Νικολάου ,εκπαιδευτικούς και μαθητές!!!
Οι μαθητές του Γ1 του 2ου Γυμνασίου

Leave a Comment