Κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά 2016-2017, και για δεύτερη συνεχόμενη, το 2οΓυμνάσιο Αγίου Νικολάου βραβεύτηκε στον Ετήσιο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας.

Οι μαθητές εργάστηκαν υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Γαλλικών του σχολείου, κας Ελένης Ιωαννίδου, και συμμετείχαν στο διαγωνισμό με το έργο τους «Θυμάμαι…», το οποίο ήταν αφιερωμένο στον Ν. Καζαντζάκη και με αφορμή τα 60 χρόνια από τον θάνατό του.
Ο θεσμός της Γαλλοφωνίας, στον οποίο μετέχει και η Ελλάδα, διοργανώνεται κάθε χρόνο από τις Γαλλικές πρεσβείες των χωρών που μετέχουν σ’ αυτόν και είναι ανοιχτός σε όλα τα σχολικά ιδρύματα. Φέτος το θέμα του ήταν η αφήγηση και η μνήμη και είχε τίτλο «Ιστορίες και αναμνήσεις».
Οι μαθητές στο πλαίσιο του διαγωνισμού κλήθηκαν να εργαστούν επιλέγοντας ένα θέμα από την Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, μέσα από φωτογραφίες αρχείου, συλλογικής ή ατομικής μνήμης για να αναπαραστήσουν επί σκηνής ένα γεγονός ή στιγμιότυπο του παρελθόντος, συνθέτοντας την προσωπική τους ερμηνεία και ευχαριστούμε θερμά τον φωτογράφο Γιάννη Πάγκαλο για τη βοήθεια , για την ιδέα και τη λήψη της φωτογραφίας.
Στην εκδήλωση της Τετάρτης 24 Μαΐου, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου, παρουσιάστηκε το βραβευμένο πρότζεκτ και ο Ακόλουθος εκπαιδευτικής συνεργασίας της Γαλλικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα κ. Philippe MOGENTAL απένειμε το βραβείο στην ομάδα του σχολείου.
 Στο πλαίσιο του προγράμματος προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του καθηγητή του σχολείου κ. Γιάννη Σταμέλου με τίτλο «Στην Ελόντα» το οποίο περιλαμβάνει εκτενή αποσπάσματα από τρία γαλλικά φιλμ – ντοκιμαντέρ για την περιοχή, του 1927, 1935 και 1973, καθώς και τις μαρτυρίες και απόψεις του διακεκριμένου εθνολόγου και φιλέλληνα Dr. Maurice Born.
 
Για να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση πατήστε εδώ
 
Ακολουθεί το βίντεο από την εκδήλωση
 
 
 

Leave a Comment