Επίσκεψη στο κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Ιεράπετρας

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου η ομάδα Erasmus καθώς και ένα τμήμα της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας επισκέφθηκαν το ΚΠΕ Ιεράπετρας και παρακολούθησαν το τρίωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ο Εγκέλαδος και η παρέα του”. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας επισκέφθηκαν το φαράγγι του Χα, που αποτελεί τμήμα του σεισμικού ρήγματος Χρυσής – Καββουσίου, για να δουν από κοντά όσα έμαθαν σχετικά με μια από τις πιο μεγάλες φυσικές καταστροφές, το σεισμό. Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του νέου προγράμματος Erasmus, που υλοποιεί το σχολείο μας, με θέμα τη διαχείριση φυσικών- σεισμικών καταστροφών στο σχολείο.

Το πρόγραμμα του ΚΠΕ Ιεράπετρας που παρακολούθησαν οι μαθητές/τριες και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί είναι αφιερωμένο στις φυσικές καταστροφές και στοχεύει στην απόκτηση τεκμηριωμένης και αξιοποιήσιμης γνώσης πάνω στην αναγνώριση των φυσικών φαινομένων και στην εκτίμηση και διαχείριση του κινδύνου που αυτά συνεπάγονται. Τα παιδιά αποτελούν μια από τις πιο ευάλωτες κατηγορίες πληθυσμού και είναι αναγκαίο να εκπαιδεύονται από μικρή ηλικία για την αυτοπροστασία τους από τις καταστροφές αυτές αλλά και για να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διάσωση ανθρώπινων ζωών σε περίπτωση ανάγκης. Έτσι, μέσω ασκήσεων ετοιμότητας και  διαδραστικών δραστηριοτήτων, τα μέλη της ομάδας μας ενημερώθηκαν  για το ποιες φυσικές καταστροφές πλήττουν την περιοχή μας και για το πώς θα μειωθεί ο κίνδυνος από αυτές.

Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους του ΚΠΕ Ιεράπετρας για το ενδιαφέρον αυτό πρόγραμμα!


ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ
Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παραγωγή της παρούσας [έκδοσης, ιστοσελίδας, ταινίας κλπ] δεν συνιστά αποδοχή του περιεχομένου, το οποίο αντανακλά τις απόψεις μόνον των δημιουργών, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που εμπεριέχονται σε αυτό”.