Συμμετοχή σε δράση του Πανελλήνιου Δικτύου για το θέατρο στην εκπαίδευση

Για 2η συνεχόμενη χρονιά το σχολείο μας συμμετέχει στο Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Στο πλαίσιό του, το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τα κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.) Ιεράπετρας – Νεάπολης και Αρχανών – Ρούβα – Γουβών διοργάνωσαν το Σάββατο και την Κυριακή 4 και 5 Νοεμβρίου βιωματικό σεμινάριο – εργαστήριο στο ΚΠΕ Ιεράπετρας, με τίτλο:

«Κι αν ήσουν εσύ; Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων: α. δυναμικές εικόνες  & β. το σώμα αφηγείται (ή δεν είναι τραγωδία)»

 

Χρησιμοποιώντας ως αφορμή σύγχρονα κοινωνικά θέματα/γεγονότα, που από την κοινωνία (Μ.Μ.Ε, κυβερνητικός ή κυρίαρχος λόγος, κοινή γνώμη) χαρακτηρίζονται ως «τραγικά», πχ. προσφυγικά ναυάγια, ρατσιστικές δολοφονίες, παρουσιάστηκαν στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς θεατρικές τεχνικές και  τεχνικές devising, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην τάξη για να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές σε θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το προσφυγικό πρόβλημα.

Παράλληλα, απονεμήθηκε έπαινος στα 2 σχολεία του νομού Λασιθίου που το προηγούμενο σχολικό έτος συμμετείχαν στις δράσεις του δικτύου, ένα από τα οποία είναι και το δικό μας.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν 3 εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, οι οποίες παρέλαβαν τον έπαινο.