Ήταν όλοι τους υπέροχοι!

Με συγκίνηση και υπερηφάνεια παρακολουθώ ξανά, σε video αυτή τη φορά, τη συναυλία των σχολείων μας με θέμα τα διαχρονικά τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων συνθετών.

Παρακολουθώ ως θεατής και καμαρώνω ξανά τους μαθητές μας, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, αποδεικνύοντας ότι η νεολαία μας έχει τα κότσια και την ποιότητα που τους προσφέρεται πρωτίστως από την οικογένειά τους και συμπληρωματικά από το σχολείο.

Τα παιδιά έπαιξαν μουσική, τραγούδησαν, χόρεψαν και είχαν το θάρρος να σταθούν στη σκηνή ενός κατάμεστου  Rex και να εντυπωσιάσουν με την ερμηνεία τους!

Τα αγαπώ πολύ αυτά τα παιδιά! Και τα θαυμάζω!

Ασφαλώς το παιδαγωγικό κομμάτι κάθε δραστηριότητας στο σχολείο υπερέχει του άρτιου αποτελέσματος και γι’ αυτό το λόγο κάποιες επιλογές έγιναν με βάση το «ψυχολογικό συμφέρον» των μαθητών. Αυτές οι επιλογές μάς έδωσαν ακόμη μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση. Καθένας ανάλογα με τα χαρίσματά του πήρε το ρόλο που του ταίριαζε και δούλεψε πολύ, έτσι ώστε να προσφέρει στο σύνολο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Νιώθω ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους που μας πρόσφεραν ανιδιοτελώς και με πολλή αγάπη τη βοήθειά τους και τους ευχαριστώ πραγματικά. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και όλους εσάς που μας εκδηλώσατε τόσα κολακευτικά σχόλια, μας δώσατε  τόση θετική ενέργεια, μας αγκαλιάσατε με τόση αγάπη!!!

Το όμορφο ταξίδι της ομάδας μας συνεχίστηκε μετά την εκδήλωση με μια διήμερη εκδρομή στο Ηράκλειο, με ποικίλες μουσικές και άλλες δράσεις. Κύριος στόχος μας ήταν η παρακολούθηση της όπερας «Κάρμεν» του Μπιζέ στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, μια   συμπαραγωγή της Φιλαρμόνια Ορχήστρας Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του διεθνώς καταξιωμένου Μύρωνα Μιχαηλίδη  και  το Χορωδιακό Σύνολο Ηρακλείου σε σκηνοθεσία Στέφανου Κορωναίου  και σε  συνεργασία με το Θέατρο Grattacielo της Νέας Υόρκης.

Διθυραμβικά τα σχόλια των περισσοτέρων μαθητών μας, γεγονός που ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, κι αυτό είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι όσο πιο μεγάλο είναι το καλούπι που τοποθετούμε έναν άνθρωπο, τόσο πιο πολύ ψηλώνει για να χωρέσει στο καλούπι.

Γι αυτό «έχε το νου σου στο παιδί …υπάρχει ελπίδα»!!!

Γιάννα Παπαδάκη-Μαστοράκη

Καθηγήτρια μουσικής 2ου – 3ου Γυμνασίου

Αγίου Νικολάου

Τα παιδιά εκφράζονται ………….

  • Αγαπώ τη μουσική και ασχολούμαι με αυτήν. Κάνω μαθήματα κλασικής κιθάρας, χορωδίας, θεωρίας… όμως από το δημοτικό ονειρευόμουν να πάω στο γυμνάσιο και να γίνω μέλος ενός μουσικού συνόλου. Είχα δει παλαιότερες δουλειές της κ. Παπαδάκη και μου άρεσαν πολύ. Και να που έγινε πραγματικότητα! Από τη φετινή χρονιά θα θυμάμαι τις ατέλειωτες πρόβες εντός και εκτός του σχολικού ωραρίου, την ωραία ατμόσφαιρα που υπήρχε μεταξύ μας, το πόσο διασκεδάζαμε και φυσικά το αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειάς μας με τη μουσική παράσταση που δώσαμε στο Rex.Ήταν εξαιρετική! Και με την καθοδήγηση ενός μόνου ανθρώπου της κ. Παπαδάκη! Φυσικά το κερασάκι στην τούρτα ήταν η διήμερη εκδρομή που πήγαμε την επόμενη μέρα στο Ηράκλειο. Παρακολουθήσαμε όπερα, επισκεφτήκαμε μουσεία και δεν κοιμηθήκαμε καθόλου. Κ.Γιάννα, κ.Τζένη και οι υπόλοιποι συνοδοί σας ευχαριστώ πολύ γι αυτήν την εμπειρία. Ήταν μοναδική και εύχομαι να επαναληφθεί!

 

  • Η συνεργασία μας όλο αυτό το χρονικό διάστημα ήταν αρκετά κουραστική αλλά και πάρα πολύ ευχάριστη! Χάσαμε φυσικά κάποιες διδακτικές ώρες στο σχολείο αλλά πραγματικά άξιζε τον κόπο!!! Κάναμε σκληρή δουλειά ώστε να βγει ένα όμορφο αποτέλεσμα!!! Εκείνη την ημέρα που θα παρουσιάζαμε αυτή την όμορφη παράσταση είχαμε όλοι πολύ άγχος Αλλά μόλις ανεβήκαμε στη σκηνή ήταν πάρα πολύ όμορφο και ξεχωριστό αυτό το συναίσθημα. Ευχαριστούμε πολύ κυρία Γιάννα για την υπομονή σας!!!! Είστε η καλύτερη!!!

 

  • Η συνεργασία μου με εσάς κυρία ήταν πάρα πολύ ευχάριστη όλον αυτό τον καιρό. Ήσασταν υποστηρικτική και βοηθήσατε πολλά παιδιά να ξεπεράσουν τον φόβο του να τραγουδάνε μπροστά σε κοινό. Η παράσταση στο τέλος της χρονιάς εννοείται ήταν καταπληκτική. Διαλέξατε ένα προς ένα όλα τα τραγούδια ρωτώντας και την γνώμη μας και παρόλο που ήσασταν πολύ αγχωμένη τον τελευταίο καιρό δεν το δείχνατε για να μην επηρεάσετε και εμάς αρνητικά. Ήταν πραγματικά μια πολύ καλή συνεργασία όλον αυτόν τον καιρό
  • Η παράσταση μας στο ρεξ μπορεί να χαρακτηριστεί με μια λέξη και ως τέλεια χωρίς καμία υπερβολή. Με την βοήθεια όλων και την ατομική προσπάθεια που κατέβαλε ο καθένας από εμάς βγάλαμε ένα αξιόλογο αποτέλεσμα. Ξεπεράσαμε οποιαδήποτε δυσκολία και με πολύ κόπο και ιδρώτα, κούραση και εμπόδια τα καταφέραμε. Ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους που μας βοήθησαν και φυσικά και την κυρία Παπαδάκη η οποία βρίσκεται πάντα δίπλα μας να μας δίνει όρεξη, εφόδια να προχωρήσουμε και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Όλη αυτή η διαδικασία μας έκανε να καταλάβουμε πως το σχολείο δεν είναι μόνο ένας χώρος μάθησης και γνώσεων αλλά και ένας χώρος πνευματικής καλλιέργειας και εμπειριών ζωής. Έτσι λοιπόν και εγώ ως μαθήτρια της τρίτης γυμνασίου που έλαβε μέρος στην εκδήλωση αυτή, έχω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλη αυτή την εμπειρία και συνεχίζω στο λύκειο έχοντας στο μυαλό μου αυτές τις αξέχαστες στιγμές που μας γέμισαν όλους χαρά και συγκίνηση. Τέλος ένα μεγάλο μάθημα που λάβαμε μέσα από αυτήν την παράσταση ήταν πως μόνο όταν θέλεις κάτι πραγματικά θα βγει και ωραίο και από ότι φάνηκε εμείς το θέλαμε πολύ.

 

  • Στης 14/5/2023 η ομάδα της χορωδίας του 2°και του 3° γυμνάσιο Αγίου Νικολάου πήγε για δύο μέρες εκδρομή στο Ηράκλειο Κρήτης. Όταν Φτάσαμε πήγαμε να παίξουμε μπόουλινγκ κάτι που ήταν φανταστική εμπειρία και έπειτα οδηγηθήκαμε στο αρχαιολογικό μουσείο όπου είδαμε και μάθαμε πράγματα που ούτε καν φανταζόμασταν ότι υπάρχουν. Επίσης πήγαμε σε διάφορα escape rooms για να δραστηριοποιηθούμε και περάσαμε τέλεια! Επιπλέον, φτάσαμε στο ξενοδοχείο μας για να ξεκουραστούμε και μετά από λίγο να παρακολουθήσουμε την όπερα <<CARMEN>> η οποία ήταν πολύ εντυπωσιακή. Την επόμενη μέρα (Δευτέρα 15/5/2023) ξεκινήσαμε με το μουσείο θύραθεν με μουσικά όργανα τα οποία ήταν πολύ παλιά και κάποια πολύ καινούργια, μετά καταλήξαμε στο μουσικό σχολείο Ηρακλείου όπου υπήρχαν πολλά παιδιά που μάθαιναν όργανα και κάποια άλλα τραγουδούσαν εμείς πήγαμε και είδαμε και τα δύο και ήταν ωραία! Έπειτα γυρίσαμε πίσω στο Ηράκλειο και είχαμε ελεύθερο χρόνο όπου τον αξιοποιήσαμε καταπληκτικά. Αυτή θα είναι η καλύτερη εκδρομή μου όπως θα είναι για πάντα η καλύτερη μου καθηγήτρια η κ.Γιαννα Παπαδάκη.

 

  • Κυρία αρχικά να σας πω ότι σας αγαπώ πάρα μα πάρα πάρα πολύ, η συνεργασία αλλά και η παράσταση φέτος ήταν απλά υπέροχες!! Σας ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη συμπεριφορά σας αλλά και που πιστέψατε σε εμένα Είστε ένας υπέροχος άνθρωπος πάντα με ένα υπέροχο χαμόγελο και γεμάτη όρεξη και χαρά! Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ και σας αγαπώ πάρα πάρα πάρα πολυυυ