Την Τρίτη 25 Απριλίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της ρητορικής ομάδας του σχολείου μας μελέτησαν  ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που έχουν διαχρονικά απασχολήσει την ανθρωπότητα,  τον πόλεμο.

Η ενασχόληση με το θέμα έγινε με ένα πρωτότυπο τρόπο, που σκοπό είχε όχι μόνο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά στο σημαντικό αυτό πρόβλημα αλλά και να τα βοηθήσει να ξεχωρίσουν την είδηση απο το σχόλιο, την αντικειμενικότητα απο τη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

 Έτσι, ζητήσαμε απο  δύο καταξιωμένες δημοσιογράφους και πολεμικές ανταποκρίτριες, την κ. Ελένη Καλογεροπούλου και την κ. Ευτυχία Πενταράκη, να  μοιραστούν με τα  παιδιά  τις εμπειρίες τους από τις ανταποκρίσεις τους σε πολεμικά γεγονότα και για τον τρόπο που βίωσαν οι ίδιες τους κινδύνους και τη φρίκη των γεγονότων αυτών. Τα παιδια καθηλώθηκαν απο την αμεσότητα και την ειλικρίνεια του λόγου τους, που διέτρεξε όλα τα σημαντικά πολεμικά γεγονότα της σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας, προβληματίστηκαν πάνω στο ρόλο της προπαγάνδας και παρακολούθησαν εν γένει ένα απο τα πιο βιωματικά μαθήματα ιστορίας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις δύο κυρίες γι αυτό!

Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε μαζί με το ΕΕΕΕΚ Αγίου Νικολάου, στο πλαίσιο της πολιτικής του σχολείου μας για ανάπτυξη δεσμών συνεργασίας και συνεκπαίδευσης με άλλες εκπαιδευτικές μονάδες, γενικής και ειδικής αγωγής.  Συγχαίρουμε όλους όσους συμμετείχαν στη δράση και ιδίως τις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας  Ανδρουλάκη Αθηνά και ΓιανναδάκηΤζένη και του ΕΕΕΕΚ Μαυροειδή Γιώργο, που οργάνωσαν την ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση