Ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει η μία από τις δύο περιβαλλοντικές ομάδες του σχολείου μας,

σε μια διήμερη δράση στις 24 και 25 Ιανουαρίου. Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Blue Seas – Blue Schools, στο οποίο το σχολείο μας εντάχθηκε φέτος, 17 μαθητές/τριες της Α και Β τάξης επισκέφθηκαν το χωριό Κεφαλάς Αποκορώνου, όπου βρίσκεται το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του νομού Χανίων. Το Κέντρο στεγάζεται στη Δημοτική Σχολή Κεφαλά, ένα κτίριο που χτίστηκε το 1910, επί Κρητικής Πολιτείας, και ανακαινίστηκε το 2007. Οι μαθητές – επισκέπτες φιλοξενούνται σε ξενώνα στο χωριό Βάμος.

Η ομάδα μας παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Μεσόγειος, η θάλασσα που μοιραζόμαστε”, το οποίο περιλάμβανε παρουσιάσεις, δραστηριότητες και βιωματικά εργαστήρια σχετικά με τη μεσογειακή διατροφή, την υπεραλίευση, τη μόλυνση – ρύπανση της Μεσογείου, καθώς και ευρύτερα περιβαλλοντικά θέματα, όπως η σπατάλη νερού και η κατανάλωση ενέργειας. Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των μαθητών με τη θαλάσσια ζωή και τη βιοποικιλότητά της, η αναγνώριση της οικολογικής αξίας της θάλασσας και ιδιαίτερα της Μεσογείου, η ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα προβλήματα της θαλάσσιας ζωής και η ενεργοποίησή τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών. Το πρόγραμμα αποτελεί συμβολή του ΚΠΕ Βάμου στη Δεκαετία του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς, που ξεκίνησε το 2021.

Ευχαριστούμε θερμά την υπεύθυνη του προγράμματος κ. Κωνσταντίνα Παπαδογιαννάκη για τις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και δραστηριότητες, καθώς και για το κέρασμα που μας πρόσφερε. Ευχαριστούμε επίσης τον Πολιτιστικό Σύλλογο και το Δήμο Βάμου για την παραχώρηση του ξενώνα, καθώς και τον υπομονετικό οδηγό μας κ. Γιώργο Φιορέντζη.

Συγχαίρουμε, τέλος, όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της ομάδας, καθώς και τους υπεύθυνους καθηγητές, για τη συμμετοχή τους

Comments are closed.