Το απόγευμα της Παρασκευής 19 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μια ιδιαίτερη εκδήλωση.

Η ψυχολόγος του οργανισμού  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Παπαδάτου Φωτεινή μίλησε στους εκπαιδευτικούς και  στους γονείς των μαθητών και των μαθητριών του σχολείου για  τη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση στην Παιδική και Εφηβική Ηλικία. Πρόκειται για ένα ευαίσθητο θέμα, το οποίο έχει αναδειχθεί πολλαπλώς τον τελευταίο καιρό μέσα από περιστατικά κακοποίησης και παρενόχλησης, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Σχετίζεται, άλλωστε, με τον νέο κύκλο μαθημάτων “Εργαστήρια Δεξιοτήτων”, που διδάσκεται για πρώτη φορά φέτος στο Γυμνάσιο. Η θεώρηση του συγκεκριμένου ζητήματος στη χώρα μας προσκρούει σε στερεοτυπικές αντιλήψεις, στοιχείο που καθιστά επιτακτική την ανάγκη των γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών να ενημερωθούν υπεύθυνα για τον τρόπο που μπορούν να προσεγγίσουν το θέμα στο σπίτι αλλά και στο σχολείο.

Η κ. Παπαδάτου σε μια τρίωρη εισήγηση ανέλυσε καταρχάς τη σημασία της ενημέρωσης αυτής για τη διάπλαση της παιδικής και εφηβικής προσωπικότητας. Ακολούθως παρουσίασε τρόπους προσέγγισης των μικρών παιδιών και των εφήβων και συζήτησης μαζί τους για το συγκεκριμένο θέμα.  Παρουσίασε, επίσης, την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 και την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000. Ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Ευχαριστούμε θερμά την εξαιρετική εισηγήτρια και τον οργανισμό “Χαμόγελο του Παιδιού”, που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας και συντέλεσαν στην οργάνωση αυτής της εσπερίδας. Ευχαριστούμε, επίσης, θερμά τους γονείς των μαθητών και μαθητριών του σχολείου που συμμετείχαν.