Η πραγματοποίηση ενός προγράμματος Erasmus+ αποτελεί από μόνη της μια μεγάλη πρόκληση για ένα σχολείο. Η πρόκληση αυτή γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, όταν εν μέσω πανδημίας και με τα σχολεία κλειστά, η δική μας ομάδα προχωρά!

Το πρόγραμμα Erasmus+, που ξεκινήσαμε πρόσφατα, με τίτλο “School Libraries: promoting readers, values, literacies, skills and inclusion», αποσκοπεί στην ενίσχυση της επαφής των μαθητών με τη λογοτεχνία, εθνική και παγκόσμια, επιδιώκοντας με την ολοκλήρωσή του όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία να έχουν δημιουργήσει μια πλούσια βιβλιοθήκη. Ως θεματικό κέντρο της αναγνωστικής δραστηριότητας έχει επιλεγεί ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος και συγκεκριμένα το Ολοκαύτωμα, θέμα σχετικά με το οποίο κάθε ένα από τα 4 συνεργαζόμενα σχολεία έχει ήδη επιλέξει ένα λογοτεχνικό βιβλίο. Με την καθοδήγηση των συντονιστών από κάθε χώρα/σχολείο, οι μαθητές και των 4 χωρών θα μελετήσουν το ίδιο βιβλίο κατά το ίδιο χρονικό διάστημα και θα ασχοληθούν από κοινού με σχετικές δραστηριότητες.

 

Οι 13 μαθητές και μαθήτριες της Α τάξης του σχολείου μας και οι 6 εκπαιδευτικοί αρχίσαμε το διάβασμα του πρώτου βιβλίου και οργανώνουμε όλες τις δράσεις γνωριμίας και συνεργασίας διαδικτυακά! Ελπίζουμε σύντομα να λήξει αυτή η παγκόσμια απειλή και να μπορέσουμε να συναντήσουμε τους νέους μας φίλους από κοντά!

 

 

 


ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ
Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παραγωγή της παρούσας [έκδοσης, ιστοσελίδας, ταινίας κλπ] δεν συνιστά αποδοχή του περιεχομένου, το οποίο αντανακλά τις απόψεις μόνον των δημιουργών, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που εμπεριέχονται σε αυτό”.