Υιοθετώντας ένα αρχαίο θέατρο

Την προηγούμενη εβδομάδα μαθητές της  Α’ και Γ’ τάξης του 2ουΓυμνασίου Αγ. Νικολάου ολοκλήρωσαν ένα ξεχωριστό πολιτιστικό πρόγραμμα, με θέμα «Υιοθετώ ένα αρχαίο θέατρο». Οι μαθητές επέλεξαν το αρχαίο θέατρο της Γόρτυνας και αφιέρωσαν  αρκετό χρόνο στη μελέτη του, σε συνεργασία με τον οργανισμό «Διάζωμα», ο οποίος τα τελευταία χρόνια φιλοδοξεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη όλων των θεσμών και των πολιτών της χώρας στο θέμα της προστασίας των αρχαίων θεάτρων.

Όταν ολοκληρώθηκε η μελέτη, την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 ομάδα 29 μαθητών επισκέφθηκε το θέατρο της Γόρτυνας. Φτάνοντας στον αρχαιολογικό χώρο, οι μαθητές μοιράστηκαν σε ομάδες εργασίας. Οι ομάδες της Α’ τάξης παρουσίασαν την ιστορία του θεάτρου της Γόρτυνας, ενώ οι ομάδες της Γ’ τάξης μίλησαν για τα μέρη του. Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση με τη βοήθεια των καθηγητών και κάποιοι μαθητές της Γ’ τάξης διάβασαν αποσπάσματα από τις τραγωδίες του Ευριπίδη και του Σοφοκλή, την «Ελένη» και την «Αντιγόνη».

Ήταν μια υπέροχη εμπειρία που μας έφερε κοντά στην ιστορία του τόπου μας και μας βοήθησε να ολοκληρώσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις γνώσεις που είχαμε αποκτήσει μέσα από τα μαθήματα.

Για την ομάδα «Υιοθετώ ένα αρχαίο θέατρο»

Ανθή Αμαριωτάκη, Μαρία Γκρίτζια

Μαθήτριες της Α1 τάξης του 2ου Γυμνασίου

Δείτε το video

 

Leave a Comment