Διαδικτυακό εργαστήρι για γονείς και κηδεμόνες

Σας προσκαλούμε και σας καλωσορίζουμε στο Διαδικτυακό Εργαστήρι για Γονείς και Κηδεμόνες με τίτλο

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΠΩΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ-ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΓΡΑΜΜΗ 1056 ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ

 

«Η Δύναμη της Επικοινωνίας» αποτελεί μια διαδικτυακή σχολή γονέων αφιερωμένη στη βελτίωση των σχέσεων γονέων-παιδιών μέσω αποτελεσματικών τεχνικών επικοινωνίας. Το πρόγραμμά μας έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους γονείς και τους φροντιστές να αναπτύξουν βασικές δεξιότητες για να συνδεθούν με τα παιδιά τους σε βαθύτερο επίπεδο και να οικοδομήσουν ισχυρότερες, πιο ουσιαστικές σχέσεις.

Σε αυτή την εκπαιδευτική ομάδα, θα καλύψουμε μια σειρά θεμάτων που θα βοηθήσουν γονείς, κηδεμόνες και τους ανθρώπους που φροντίζουν παιδιά να επικοινωνούν πιο αποτελεσματικά μαζί τους. Μέσα από διαδραστικές συζητήσεις και πρακτικές ασκήσεις, θα μάθετε τις δεξιότητες που απαιτούνται για να επικοινωνείτε αποτελεσματικά με το παιδί σας, να ακούτε ενεργά, να αναγνωρίζετε, να εκφράζετε και να διαχειρίζεστε συναισθήματα, να αντιμετωπίζετε αγχωτικές καταστάσεις και να ενισχύετε την αυτοαντίληψη και την αυτοεκτίμηση του παιδιού σας.

Θα ασχοληθούμε επίσης με ορισμένες κοινές γονεϊκές προκλήσεις, όπως όταν τα παιδιά εκφράζουν επιθετικότητα, η ανάγκη για οριοθέτηση, αντιμετωπίζοντας το διαζύγιο ακόμα και την απώλεια μέσα στην οικογένεια. Στο τέλος του προγράμματος, θα έχετε τις δεξιότητες και τις γνώσεις που χρειάζεστε για να περιηγηθείτε με αυτοπεποίθηση σε αυτές τις καταστάσεις και να υποστηρίξετε το παιδί σας μέσα από αυτές.

Οι θεματικές περιοχές που θα καλυφθούν είναι:

  1. Εισαγωγή: Τεχνικές Επικοινωνίας με τα Παιδιά
  2. Ενεργητική Ακρόαση και Δυναμικοί Γονείς
  3. Αναγνώριση, Έκφραση και Διαχείριση Συναισθημάτων
  4. Αντιμετώπιση Αγχογόνων Καταστάσεων
  5. Διαστάσεις Αυτοαντίληψης και Αυτοεκτίμησης
  6. Όταν το παιδί εκφράζει επιθετικότητα
  7. Όταν οι γονείς θέλουν να βάλουν όρια
  8. Όταν οι Γονείς Χωρίζουν
  9. Οικογένεια και Απώλεια

 

Εισηγητές και εισηγήτριες θα είναι το επιστημονικό προοσωπικό της Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής για τα Παιδιά S.O.S. 1056 βασισμένο στην εμπειρία μέσω των κλήσεων στην Γραμμή και στην επιστημονική τους κατάρτηση.

Επιστημονικά Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Παντελάκη Χριστίνα, Ψυχολόγος στην Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά S.O.S. 1056

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε και να βελτιώσετε τις γονεϊκές σας δεξιότητες και να ενδυναμώσετε τη σχέση σας με το παιδί σας. Είτε είστε γονέας, είτε κηδεμόνας είτε άνθρωπος που φροντίζει παιδιά το πρόγραμμά μας έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τις ανάγκες σας και να σας βοηθήσει να οικοδομήσετε μια ισχυρότερη, πιο ολοκληρωμένη σχέση με το παιδί σας.

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 5 Απριλίου στις 18:30 (λήξη στις 20:00) και οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα

Οι εγγραφές είναι ανοιχτές τώρα οπότε μη διστάσετε να εγγραφείτε σήμερα εδώ (https://forms.gle/3mrDRC9TvjwyE4d6A). Μετά την εγγραφή σας θα λάβετε ένα email με οδηγίες σύνδεσης.

Ανυπομονούμε να σας δούμε στην διαδικτυακή αίθουσα της 1056!

Με εκτίμηση,

Παπαδάτου Φωτεινή

Ψυχολόγος

 

Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης στην Κρήτη