Για παιδιά και εφήβους 12-15 ετών των απομακρυσμένων κυρίως περιοχών της Ελλάδας

Με τη συμπλήρωση 24 χρόνων συνεχούς και επιτυχημένης λειτουργίας της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ, του μοναδικού στον κόσμο σιδηροδρομικού πολυχώρου πολιτισμού που σταθμεύει στον σιδηροδρομικό σταθμό Ρουφ στην Αθήνα, η Καλλιτεχνική Εταιρεία ΑΞΑΝΑ, με την ευγενική αρωγή του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.), προσφέρει ένα πολιτιστικό «ταξίδι» σε κάθε άκρη της Ελλάδας με τίτλο «Art-Wagons».

Το «Art-Wagons» είναι ένα διαδικτυακό πολιτιστικό πρόγραμμα με ψυχαγωγικό χαρακτήρα που προσφέρεται δωρεάν σε παιδιά και εφήβους που ζουν κυρίως εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων, ηλικίας από 12 έως 15 ετών και έχει στόχο τη γνωριμία με τον κόσμο των Τεχνών για την περαιτέρω ανάπτυξη της προσωπικότητας και των δεξιοτήτων τους.
Περιλαμβάνει το διαδικτυακό εργαστήριο «Σώμα εν κινήσει», μια δημιουργική εξερεύνηση στον Χορό που πραγματοποιείται με όρους εξ αποστάσεως ασύγχρονης εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα διαρκεί από τις 4 Οκτωβρίου 2021 έως και 5 Ιουνίου 2022 και περιλαμβάνει 6 εργαστηριακούς κύκλους. Ο κάθε κύκλος διαρκεί 5 εβδομάδες.
1ος κύκλος: 4/10 – 7/11/2021
2ος κύκλος: 8/11 – 12/12/2021

3ος κύκλος: 13/12 – 19/12/2021 & 10/1/2022 – 6/2/2022 (20/12/2021- 9/1/2022 διακοπές Χριστουγέννων & Νέου Έτους)
4ος κύκλος: 7/2 -13/3/2022
5ος κύκλος: 14/3 – 17/4/2022

6ος κύκλος: 2/5 – 5/6/2022

Το κάθε παιδί, επιβάτης αυτού του πολιτιστικού «ταξιδιού», με την εγγραφή του στο πρόγραμμα επιλέγει τον κύκλο (ημερομηνίες ταξιδιού) που επιθυμεί, παίρνει το «εισιτήριό» του (τον προσωπικό του κωδικό), επιβιβάζεται στο «Art-Wagons» και πλοηγείται στην διάρκεια των 5 εβδομάδων σε 5 videos-σταθμούς λαμβάνοντας πληροφορίες και υλικό με τη μορφή video, κειμένων, εικόνων, ήχων κ.ά. υπό την καθοδήγηση καταρτισμένων εκπαιδευτών-«μηχανοδηγών». Στη συνέχεια καλείται να εργαστεί σε απλά ζητούμενα που απαιτούνται σε κάθε video-σταθμό, να πειραματιστεί, να εκφραστεί, να ανακαλύψει και να γίνει τελικά ο δημιουργός του προσωπικού διαδικτυακού του artwork.Tα θέματα που περιλαμβάνονται στον κάθε σταθμό και ο τρόπος παρουσίασης τους είναι ελκυστικά, εύκολα στην κατανόηση, εμπεριέχουν το στοιχείο του παιχνιδιού και της έκπληξης και ταυτόχρονα είναι σχεδιασμένα με γνώμονα τα ενδιαφέροντα και τις δυνατότητες της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας.

Με την ολοκλήρωση του «ταξιδιού» δημιουργείται μια εικονική αμαξοστοιχία, η οποία αποτελείται από τα «βαγόνια», δηλαδή τα έργα των παιδιών-επιβατών, που συνδέονται μεταξύ τους σε μια ψηφιακή σύνθεση σε μορφή βίντεο, puzzle κ.ά.

Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο δεν απαιτείται προηγούμενη ενασχόληση με τον Χορό. Όλα τα παιδιά-επιβάτες που ολοκληρώνουν το εργαστήριο, λαμβάνουν δίπλωμα πιστοποίησης ολοκλήρωσης του προγράμματος «Art-Wagons».

Στο εργαστήριο «Σώμα εν κινήσει» διδάσκουν οι εκπαιδεύτριες-«μηχανοδηγοί»: Πέπη Ζαχαροπούλου Χορογράφος, Καθηγήτρια Χορού
Μαρία Αδαμοπούλου Χορεύτρια, Χορογράφος, Καθηγήτρια Χορού Καλλιτεχνική επιμέλεια Τατιάνα Λύγαρη Ηθοποιός, Σκηνοθέτης

Επιστημονική Σύμβουλος Σεβαστή Σοφία Ανθοπούλου, Εμπειρογνώμων της Εκπαίδευσης

Βγάλτε το εισιτήριο σας, ανυπομονούμε να συνταξιδέψουμε!  Για αιτήσεις συμμετοχής και πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://artwagons.totrenostorouf.gr/

Βρείτε μας

https://twitter.com/ToTrenoStoRouf https://instagram.com/ToTrenostoRouf

με την ευγενική αρωγή www.totrenostorouf.gr https://www.facebook.com/trenostorouf/

Γραφείο Παραγωγής: Καλλιτεχνική Εταιρεία ΑΞΑΝΑ Τ. 210 9237076
F. 210 9240108
Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ

118 54 Ρουφ

theater@totrenostorouf.gr