2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ                                                       11/5/2020

 

Αγαπητοί γονείς,

Σύμφωνα με απόφαση του ΥΠΑΙΘ, τα Γυμνάσια θα επαναλειτουργήσουν από τη Δευτέρα 18 Μαΐου και έως τις 12 Ιουνίου.

Η λειτουργία όμως αυτή βασίζεται σε εντελώς διαφορετικούς κανόνες, σε σχέση με την αντίστοιχη πριν την επιδημία του κορωνοϊού. Για το νέο αυτό πλαίσιο επιθυμούμε να σας πληροφορήσουμε τα εξής:

 

Αίθουσες – τμήματα

Σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των μαθητών και των εκπαιδευτικών και ο ανώτατος αριθμός μαθητών ανά αίθουσα έχει ορισθεί σε δεκαπέντε (15). Για το λόγο αυτό κάθε τμήμα του σχολείου μας θα χωριστεί σε δύο ισοδύναμα υποτμήματα (α ́ υποτμήμα και β ́ υποτμήμα), με βάση την αλφαβητική σειρά των μαθητών/μαθητριών.

 

 

Εκ περιτροπής παρουσία μαθητών

Κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας, οι μαθητές/μαθήτριες του α ́ υποτμήματος προσέρχονται και παρακολουθούν μαθήματα τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ οι μαθητές/μαθήτριες του β ́ υποτμήματος τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη,

Ακολούθως, την επόμενη εβδομάδα, οι μαθητές/μαθήτριες του α ́ υποτμήματος προσέρχονται και παρακολουθούν μαθήματα τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη, ενώ του β ́ υποτμήματος τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Κατά τον ίδιο τρόπο, με εναλλαγή ημερών παρακολούθησης ανά εβδομάδα για κάθε υποτμήμα, θα συνεχίσει να λειτουργεί το σχολείο και για τις επόμενες εβδομάδες, μέχρι τη λήξη των μαθημάτων.

Οι μαθητές του τμήματος ένταξης μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της κ. Χαρμαντά με βάση το πρόγραμμα του τμήματος ένταξης, ανεξάρτητα από το αν εκείνη την ημέρα έχουν μάθημα στο τμήμα γενικής παιδείας στο οποίο ανήκουν.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το παραπάνω αφορά μόνο τα μαθήματα της συγκεκριμένης εκπαιδευτικού. Τα υπόλοιπα μαθήματα του τμήματος ένταξης θα πραγματοποιούνται με βάση την κατανομή σε υποτμήματα.

Οι μαθητές του σχολείου θα ενημερωθούν για το υποτμήμα στο οποίο θα ενταχθούν. Η πληροφορία αυτή θα είναι επίσης προσβάσιμη σε μαθητές και γονείς μέσα από την ιστοσελίδα του σχολείου (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -> ΚΑΡΤΕΛΑ ΜΑΘΗΤΗ), με χρήση των προσωπικών κωδικών.

Επίσης, ενημέρωση των μαθητών ανά τάξη θα πραγματοποιηθεί από τη Διευθύντρια του σχολείου την Τετάρτη 13 Μαΐου. Την ενημέρωση αυτή μπορούν να παρακολουθήσουν και οι γονείς/κηδεμόνες, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ.

Η ώρα της ενημέρωσης θα ανακοινωθεί την Τρίτη 12 Μαΐου, μαζί με το πρόγραμμα της Τετάρτης

 

Ωρολόγιο πρόγραμμα

Θα λειτουργήσουμε με το πρόγραμμα που ίσχυε πριν τις 11 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία ανεστάλη η λειτουργία των σχολείων, τροποποιημένο με βάση την απουσία όσων εκπαιδευτικών κάνουν  χρήση της άδειας ειδικού σκοπού ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Για να περιοριστεί ο αριθμός των μαθητών στο προαύλιο, τα μαθήματα θα αρχίζουν το πρωί στις 8.20, ενώ στο συστεγαζόμενο 3ο Γυμνάσιο στις 8.10, ώστε τα διαλείμματα των δύο σχολείων να πραγματοποιούνται σε διαφορετικές ώρες. Η προσευχή και οι ανακοινώσεις της ημέρας θα γίνονται στην τάξη, για να αποφευχθεί η πρωινή συγκέντρωση όλων των μαθητών στον ίδιο χώρο.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 8.15 π.μ.

 

 

Καταχώριση απουσιών

Σε περίπτωση που ο μαθητής/η μαθήτρια ανήκει σε ευπαθή ομάδα ή έρχεται σε καθημερινή επαφή με άτομο ευπαθούς ομάδας, τότε μπορεί να παραμείνει στο σπίτι. Ο γονέας/κηδεμόνας μπορεί με υπεύθυνη δήλωση να δικαιολογήσει τις απουσίες, οι οποίες καταγράφονται αλλά δεν προσμετρώνται. Υπόδειγμα της δήλωσης αυτής βρίσκεται στο τέλος του παρόντος εγγράφου. Παρακαλούμε να στείλετε μήνυμα στο mail  του σχολείου, το οποίο θα περιλαμβάνει το κείμενο της δήλωσης με συμπληρωμένα όλα τα απαραίτητα πεδία.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

  • Η δήλωση θα σταλεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με mail
  • Αν ο μαθητής απουσιάζει χωρίς να έχει αποσταλεί στο σχολείο η δήλωση του γονέα/κηδεμόνα, τότε οι απουσίες προσμετρώνται
  • Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τη δήλωση αυτή ως την Πέμπτη 14 Μαΐου, προκειμένου να διευθετήσουμε αποτελεσματικότερα την κατανομή των μαθητών στα υποτμήματα
  • Η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ. Τελευταία ημέρα των μαθημάτων είναι η Τετάρτη 13 Μαΐου, καθώς από την Πέμπτη 14 Μαΐου όλοι οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο, προκειμένου να γίνει η απαραίτητη προετοιμασία για την έναρξη λειτουργίας του.

 

Προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις

Για το σχολικό έτος 2019-2020 δεν διεξάγονται οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων όλων των τύπων. Εξαιρούνται οι απολυτήριες εξετάσεις μαθητών Γυμνασίου παρελθόντων ετών. Όσοι μαθητές παραπεμφθούν, θα εξεταστούν το Σεπτέμβριο.

 

Κυλικείο

Τα κυλικεία των σχολικών μονάδων παραμένουν κλειστά μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να φροντίσετε να έχουν τα παιδιά μαζί τους φαγητό και νερό.

 

Καθαριότητα

Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την καθαριότητα και την απολύμανση των χώρων. Συγκεκριμένα:

  • Το σχολείο έχει καθαριστεί σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  • Έχουμε προμηθευτεί πολλές συσκευασίες αντισηπτικών και υγρού σαπουνιού, ήδη από τον Μάρτιο. Την προηγούμενη εβδομάδα παραλάβαμε επίσης μεγάλες ποσότητες από το ΥΠΑΙΘ και από τον Δήμο και έχουμε τοποθετήσει συσκευές με αντισηπτικό gel μέσα στις τάξεις, στις τουαλέτες και στους εξωτερικούς χώρους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Συνιστούμε, παρόλα αυτά, τα παιδιά να έχουν μαζί τους ατομική συσκευασία με αντισηπτικά μαντιλάκια και αντισηπτικό gel. Προαιρετικά μπορούν να έχουν και μάσκα. Παρακαλούμε, επίσης, να καθοδηγήσετε κι εσείς τα παιδιά για την ανάγκη τήρησης των απαραίτητων μέτρων ατομικής καθαριότητας καθώς και των αποστάσεων μεταξύ τους. Σχετικές οδηγίες έχουμε αναρτήσει στην ιστοσελίδα του σχολείου.

  • Θα διατεθούν στο σχολείο μας υπάλληλοι καθαριότητας του Δήμου, ώστε οι χώροι να καθαρίζονται και το πρωί και το απόγευμα (η καθαριότητα το απόγευμα γίνεται από τις 2 καθαρίστριες του σχολείου).

Η Δ/ΝΤΡΙΑ

ΜΑΡΙΝΑ ΤΟΥΤΟΥΔΑΚΗ

 

Κατεβάστε από εδώ την δήλωση σε μορφή WORD

 

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

O/H …………………………………………………………….., κηδεμόνας του μαθητή/της μαθήτριας …………………………………………………. της … τάξης, βεβαιώνω ότι ο γιος/η κόρη μου απουσιάζει από το σχολείο γιατί:

ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19

ή

έχω άτομο στο οικογενειακό μου περιβάλλον που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19

ή

έχω άτομο στο οικογενειακό μου περιβάλλον που ήδη νοσεί από COVID-19

(Επιλέξτε αυτό που ανταποκρίνεται στη δική σας περίπτωση και σβήστε τα υπόλοιπα)

 

Ζητώ δικαιολόγηση των απουσιών του/της.

 

Ο ΔΗΛΩΝ/Η ΔΗΛΟΥΣΑ