Την 21η Μαρτίου, την ημέρα της εαρινής ισημερίας, ημέρα που ξεκινάει η άνοιξη μετά από μια μακρά περίοδο χειμώνα, γιορτάζεται  η ποίηση,

ως ο συνδυασμός του φωτεινού πρόσωπου της αισιοδοξίας με το σκοτεινό πρόσωπο του πένθους.

Η ποίηση είναι δύσκολη και πολλές φορές δυσνόητη.Η αλήθεια είναι όμωςότι ταυτόχρονα είναι η φωνή των συναισθημάτων,μεδική της γλώσσα, δικούς της νόμους και δική της ομορφιά.. Το νόημά της  το συλλαμβάνειπρώτα η ψυχή κι έπειτα ο νους.

Την Τρίτη 21 Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα της ποίησης, οι μαθητές μαςαπόλαυσαν ένα ποιητικό μελωδικό ταξίδι. Το σχολείο μας γιόρτασε τη μέρα αυτή με μια όμορφη εκδήλωση, αποτελούμενη από 2 μέρη:

Στο πρώτο μέρος μαθητές διάβασαν ποιήματα μεγάλων Ελλήνωνποιητών, ενώ η χορωδία και η ορχήστρα του σχολείου απέδωσαν μελοποιημένη ποίηση.

Στο δεύτερο μέρος, σε συνεργασία με το ΕΕΕΕΚ Αγίου Νικολάου και στο πλαίσιο της πολιτικής του σχολείου μας για συμπερίληψη και αλληλοαποδοχή, συνομιλήσαμε διαδικτυακά με τη μεγάλη Ελληνίδα τραγουδίστρια Νένα Βενετσάνου. Η μεγάλη ερμηνεύτρια άκουσε τις ερωτήσεις των παιδιών και απάντησε σε όλες με την ευγένεια και τη γλυκύτητα  που τη διακρίνουν. Μίλησε για τη σημασία της ποίησης και της μουσικής στη δική της ζωή και άκουσε με συγκίνηση τη χορωδία των 2 σχολείων να ερμηνεύει ένα από τα  πιο όμορφα τραγούδια της, το Μαγισσάκι.  Αμέσως μετά τραγούδησε για τα παιδιά. Μείναμε μεγεμένοι από την όμορφη αυτή συνάντηση!! Ευχαριστούμε την κ. Βενετσάνου για το χρόνο που διέθεσε στα παιδιά μας, τον κ. Γιώργο Μαυροειδή, εκπαιδευτικό του ΕΕΕΕΚ, την κ. Τζένη Γιανναδάκη, φιλόλογο  και την κ. Γιάννα Παπαδάκη, μουσικό, για τη συμβολή τους στη διοργάνωση της δράσης,

Κυρίως όμως ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας, που συμμετείχαν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης:

Ποιήματα -Απαγγελίες

“Τά Ἀντικλείδια”(Γιώργης Παυλόπουλος)   – Απαγγελία: Μαρία Βασιλάκη

“Το Πρώτο Σκαλί”(Κωνσταντίνος Καβάφης)    – Απαγγελία: Εύη Βλάσση

“Ελένη”(Οδυσσέας Ελύτης) – Απαγγελία: Γιάννης Δασκαλάκης

“Το χρέος των ποιητών”(Γιάννης Ρίτσος) – Απαγγελία: Μαριλένια Πεδιαδίτη/ Μαρία Λιλυμπάκη

“Πληθυντικός αριθμός”(Κική Δημουλά)-Απαγγελία: Νικολέτα Ζωγράφου

“Ποιητική”(Μανόλης Αναγνωστάκης)- Απαγγελία: Γεωργία Δελβενακιώτη/ Τζένη Γιανναδάκη 

 

Έπαιξαν έργα κλασικής μουσικής

Φλάουτο: Φωτεινή Ζερβαντωνάκη

Κιθάρα: Γιώργος Μακρής

Πιάνο: Άγγελος Τουτουδάκης ,Μιχάλης Αλεξανδράκης,

             Γεωργία Αντωνάκη, Μαρία Βασιλάκη

Παρουσιάστριες της εκδήλωσης

Κατερίνα Βασιλάκη

Μελίνα Δημητρίου

Ευαγγελία- Μαρία Καραλή

Ηχολήπτης

Αλέξανδρος Τσαρούχας

Βίντεο

Γιώργος Πεδιαδίτης

Φωτογραφίες

ΕλευθερίαΛιουδάκη

 

Χορωδία

Μαρία Σφυράκη

Μυρτώ Κοκκίνη

Ανθή Παγκάλου

Μελίνα Τσίγγου

Γιώργος Πεδιαδίτης

Σαββίνα Ριζωνάκη

Ελευθερία Λιουδάκη

Comments are closed.