Δεύτερη αγωνιστική εμπειρία της ρητορικής ομάδας του σχολείου μας, με συμμετοχή στους 2ους Διασχολικούς Αγώνες Λόγων

Οι Διασχολικοί Αγώνες Δημιουργικού Λόγου Γυμνασίων είναι σχολικοί ρητορικοί αγώνες, οι οποίοι διοργανώνονται από το Παιδαγωγικό Τμήμα του ΕΚΠΑ, την Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση και το Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης. Φέτος διεξήχθησαν διαδικτυακά λόγω των συνθηκών. Ομάδες από 22 Γυμνάσια από όλη την Ελλάδα, 11 ιδιωτικά και 11 δημόσια, εκ των οποίων 4 πρότυπα, συμμετείχαν σε ένα διαγωνισμό υψηλού επιπέδου, που περιλάμβανε τα αγωνίσματα του αυθόρμητου λόγου και της ομαδικής συζήτησης.

Η Κρήτη εκπροσωπήθηκε από 2 μόνο σχολεία, το 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου και το 2ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου. Συγχαίρουμε θερμά τα μέλη της ρητορικής μας ομάδας που συμμετείχαν σε αυτή την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διοργάνωση (Αρακαδάκη Ραφαηλία, Μαστοράκη Γιάννη, Σιδέρη Δήμητρα), καθώς και τη φιλόλογο κ. Τζένη Γιανναδάκη, που από την αρχή του σχολικού έτους έχει αναλάβει την προετοιμασία τους.

Πιστεύοντας ακράδαντα ότι η ρητορική παιδεία προάγει τον κριτικό λόγο των μαθητών και αποτελεί μια καινοτομία του εκπαιδευτικού συστήματος, που κάνει τη μάθηση παιγνιώδη αλλά και δημιουργική διαδικασία, τους ενθαρρύνουμε να συνεχίσουν την υπέροχη προσπάθειά τους και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στον επόμενο ρητορικό στόχο, τους Παγκρήτιους Ρητορικούς Αγώνες.