Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε στο σχολείο σας την εκστρατεία «Ding Dong – Έτοιμοι για το Green Challenge!» του Green Trip

από το τμήμα Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Με τους νέους να βγαίνουν στους δρόμους σήμερα για να απαιτήσουν κλιματική δράση, η εκστρατεία έχει στόχο να προβάλλει υφιστάμενες πράσινες λύσεις, να ενθαρρύνει τους νέους να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην πράσινη αλλαγή και να προωθήσουν έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.

Η εκστρατεία λειτουργεί ως αφετηρία όσον αφορά την ενσωμάτωση θεμάτων βιωσιμότητας στη διδασκαλία σας. Στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την εκστρατεία και μια εργαλειοθήκη που περιέχει συγκεκριμένες ιδέες για την τάξη που βασίζονται στο περιεχόμενο που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της εκστρατείας. Πέρα από τα ενημερωτικά στοιχεία για περιβαλλοντικά θέματα, η εργαλειοθήκη περιλαμβάνει μια λίστα με παραδείγματα έργων που εμπνέουν και δραστηριότητες που μπορούν να αναλάβουν οι μαθητές για την προστασία του πλανήτη μας.

Η εργαλειοθήκη μπορεί να βρεθεί εδώ ενώ τα υπόλοιπα ενημερωτικά έγγραφα μπορούν να βρεθούν εδώ. Όλα τα έγγραφα είναι στα ελληνικά.

Τέλος, την Τρίτη 11 Μαΐου και ώρα 15:00 οργανώνουμε ένα δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο 1 ώρας στα ελληνικά για να σας παρουσιάσουμε την εργαλειοθήκη. Θα παρουσιάσουμε τις ιδέες μας για την τάξη και θα απαντήσουμε σε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με το πώς θα εφαρμόσετε καλύτερα τα πράσινα έργα στο σχολείο σας. Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε για το διαδικτυακό σεμινάριο μέχρι τις 9 Μαΐου σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση υπάρχει.

Η Ομάδα Green Trip
dingdong@outofthebox.gr