Διακρίσεων συνέχεια για το 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου…..

«Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το σχολείο σας αναδείχτηκε στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Bravo Schools 2020 και λαμβάνει διάκριση  στον Παγκόσμιο Στόχο που υπηρέτησε!»

 

 

Ένα μεγάλο Bravo 

…..αρχικά, για τη συμμετοχή μας στον πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση «BRAVO SCHOOLS 2020: δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο!», ένα διαγωνισμό που προωθεί την εκπαίδευση και ενημέρωση για τους 17 παγκόσμιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης.

 Στο διαγωνισμό αυτό το σχολείο μας απέσπασε διάκριση, καθώς η υποβληθείσα εργασία αναδείχθηκε ως η καλύτερη εκπαιδευτική προσέγγιση μεταξύ των 657 που υποβλήθηκαν συνολικά για στο στόχο 17 (Συνεργασία για τους Στόχους). Συμμετείχαμε στην κατηγορία «μαθητική δημιουργία» με το βίντεο «EUROPIA, η χώρα των ονείρων μας», που δημιουργήθηκε από τους μαθητές και εντάσσεται στο γενικότερο θεματικό πλαίσιο δραστηριοτήτων ευρωπαϊκού προσανατολισμού του σχολείου μας με τίτλο ‘EUROPIABuilding New European Dreams’. Με τη συμμετοχή   αυτή το σχολείο μας εντάσσεται στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 17 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ του ΟΗΕ (In action SGDs Schools Club) και γίνεται μέρος ενός παγκόσμιου δικτύου σχολείων.

 

EUROPIA, η χώρα των ονείρων μας 

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, οι μαθητές μας δημιούργησαν ένα θεατρικό έργο, στο οποίο  εξηγούν με απλό τρόπο τι είναι οι 17 παγκόσμιοι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης. Το τραγούδι που τραγουδούν τα παιδιά στο τέλος του έργου είναι μια σύνθεση από στροφές, κάθε μία από τις οποίες έχει γραφτεί από μαθητές διαφορετικών ευρωπαϊκών σχολείων (από τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα), με τα οποία συνεργαζόμαστε τα τελευταία 2 χρόνια. Στον ύμνο της EUROPIA, της χώρας που έχουν δημιουργήσει τα παιδιά με τα όνειρά τους, τονίζεται το πόσο σημαντικό είναι να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι για να καταφέρνουμε όλο και περισσότερα για το καλό της ανθρωπότητας. Οι αγγλικοί υπότιτλοι έχουν προστεθεί για να γίνει κατανοητό το έργο και στους μαθητές των υπολοίπων  πέντε συνεργαζόμενων ευρωπαϊκών σχολείων αλλά και για να υπάρξει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο προς ενημέρωση του ευρύτερου παγκόσμιου μαθητικού κοινού.

Η διάκριση που απέσπασε το σχολείο μας για τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα επισφραγίζει  την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται για τη δραστηριοποίηση των παιδιών σε τομείς περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευθύνης. Μέσα από τους ομίλους εξωσχολικών δραστηριοτήτων τα παιδιά εξοικειώνονται στο να συνεργάζονται, να αναζητούν, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και να αποκτούν με τρόπο βιωματικό δεξιότητες, που θα τους φανούν πολύ χρήσιμες στην εξέλιξή τους σε ενεργούς και υπεύθυνους πολίτες.

Για μια ακόμη φορά, η διάκριση αυτή τους ανήκει!

 

Οι συντονιστές

Αλεβιζοπούλου Ευδοκία, φιλόλογος

Γιανναδάκη Τζένη, φιλόλογος

Νικητάκη Ειρήνη, πληροφορικός

Παπαδάκη Ιωάννα, καθηγήτρια μουσικής

Τασσοπούλου Παρασκευή, καθηγήτρια Γερμανικών

Φουρνιώτης Δημήτρης, καθηγητής Αγγλικών

Τουτουδάκη Μαρίνα, φιλόλογος-  Διευθύντρια


ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ
Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παραγωγή της παρούσας [έκδοσης, ιστοσελίδας, ταινίας κλπ] δεν συνιστά αποδοχή του περιεχομένου, το οποίο αντανακλά τις απόψεις μόνον των δημιουργών, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που εμπεριέχονται σε αυτό”.