To 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου ένα από τα δύο Γυμνάσια της Κρήτης που εντάσσονται στην eTwinning δράση STEM 2.0

Τη σχολική χρονιά 2019-2020 η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning υλοποιεί τη δράση STEM 2.0.

Μέσω της δράσης επιλέχθηκαν 280 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία θα λάβουν ανάλογο εξοπλισμό και εκπαίδευση για την αξιοποίηση του εξοπλισμού αυτού στη δημιουργία project προσανατολισμένων στη μέθοδο STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά).

Η μέθοδος αυτή παρέχει ευκαιρίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, ενθαρρύνοντας τα παιδιά να απαντούν σε ερωτήματα και να εμπλέκονται σε παιγνιώδεις δραστηριότητες με θέματα την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία. Η ελεύθερη χρήση της επιλεγμένης γλώσσας προγραμματισμού από το MIT για χρήση ως εργαλείο (Scratch) και η υποστηριζόμενη τεχνολογία (WeDo, Microbit και Arduino) θα είναι το όχημα για τη βελτίωση της γνώσης και κατανόησης σχετικά με τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας των νέων σε θέματα STEM. Η ΕΥΥ θα διατηρήσει τα δικαιώματα του εξοπλισμού για περίοδο ενός σχολικού έτους και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στα σχολεία.

Η επιλογή των σχολείων έγινε με κριτήρια eTwinning, συμπεριλαμβανομένου του υποχρεωτικού σχεδίου STEM προσανατολισμού που θα αναλάβουν οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί. Θα διοργανωθούν διαδικτυακά σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς σε θέματα STEM, έτσι ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και μέχρι το τέλος της δράσης να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές. Όλοι οι εκπαιδευτικοί θα υποβάλουν αίτηση για εθνική ετικέτα ποιότητας.

Ανάμεσα στα 70 Γυμνάσια που επιλέχθηκαν βρίσκονται και 2 από την Κρήτη: το 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου και το 4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου.

Είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε τη νέα αυτή πρόκληση για ένα νέο ταξίδι στον κόσμο της γνώσης!!!!

Leave a Comment