ΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑMΜΑ ERASMUS+ ΓΙΑ 5η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

Το 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου είναι ένα από τα πέντε σχολεία του νομού Λασιθίου που, μετά από υποβολή φακέλου υποψηφιότητας και πολύ αυστηρά κριτήρια βαθμολόγησης,  πριν από μία εβδομάδα επιλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στις επιμορφωτικές δράσεις εκπαιδευτικών στο πλαίσιο εγκεκριμένων ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ ΚΑ1 για το σχολικό έτος 2019-2020. Συνολικά υποβλήθηκαν 440 προτάσεις από σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας. Με βάση τη βαθμολογία που έλαβαν εγκρίθηκαν οι 179, ανάμεσα στις οποίες, με σειρά 21, η πρόταση του 2ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου, που αφορά τη μελέτη και τη διαχείριση στρεσογόνων καταστάσεων και συγκρούσεων μέσα στο σχολείο.

Οι 6 εκπαιδευτικοί του σχολείου που υπέβαλαν την πρόταση θα συμμετάσχουν σε μαθησιακή κινητικότητα προσωπικού στη Βουδαπέστη, το χρονικό διάστημα 18-22 Νοεμβρίου 2019, για να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα βασίζεται σε σεμινάρια για το στρες και τη συναισθηματική εξουθένωση των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Παράλληλα θα συμμετάσχουν σε βιωματικές δράσεις, που θα τους διδάξουν τη διαχείριση της συναισθηματικής έντασης και των συγκρούσεων που σημειώνονται μέσα στο σχολείο.

Το  πρόγραμμα αυτό είναι το πιο πρόσφατο μιας σειράς ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τα οποία έχει ήδη εκπονήσει το σχολείο μας σε χρονικό διάστημα μόλις 5 ετών (τρία ετήσιας διάρκειας προγράμματα επιμόρφωσης προσωπικού και ένα κινητικότητας μαθητών και εκπαιδευτικών, διάρκειας 2 ετών, που εκπονείται σε συνεργασία με 5 ευρωπαϊκές χώρες). Σε συνδυασμό με την Ευρωπαϊκή ετικέτα  ποιότητας που απονεμήθηκε πέρσι στο σχολείο για 2 προγράμματα E- Twinning, αποδεικνύουν την αδιάκοπη  προσπάθεια για  επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του σχολείου καθώς και το σύγχρονο, ευρωπαϊκό προσανατολισμό του.

Αυτονόητο, βεβαίως, είναι πως αναμένεται από τους εκπαιδευτικούς που θα επιμορφωθούν η διάχυση των καλών εκπαιδευτικών πρακτικών σε όλη τη σχολική κοινότητα. Το εκπαιδευτικό μας σύστημα έχει  ανάγκη από ανανέωση και ανταλλαγή γόνιμων απόψεων και προβληματισμών, προκειμένου να κάνει τη διαδικασία της μάθησης πιο ελκυστική και προσιτή σε όλους,  μαθητές και εκπαιδευτικούς.


ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ
Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παραγωγή της παρούσας [έκδοσης, ιστοσελίδας, ταινίας κλπ] δεν συνιστά αποδοχή του περιεχομένου, το οποίο αντανακλά τις απόψεις μόνον των δημιουργών, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που εμπεριέχονται σε αυτό”. 

Leave a Comment