Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου που αποτελούν την πολιτιστική ομάδα

«Εργαστήρι γαλλικής γλώσσα και πολιτισμού του 2ου Γυμνάσιου Αγίου Νικολάου» διακρίθηκαν στο διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2016 με την παραγωγή ενός βίντεο με ποιήματα για την κρητική κουζίνα «le goût de la cuisine crétoise»

​Οι μαθητές, αυτή τη χρονιά, όφειλαν να καταπλήξουν την κριτική επιτροπή με τις ποιητικές τους δημιουργίες γύρω από το θέμα «γεύσεις και ποίηση», τηρώντας τέσσερεις βασικές προϋποθέσεις:
– να επιλέξουν μία από τις πέντε αισθήσεις: την όραση, την ακοή, τη γεύση, την όσφρηση ή την αφή
– να περιγράψουν, μέσα από την αίσθηση που επέλεξαν, την γαστρονομία του τόπου τους (τον πλούτο, την ιστορία, τα ονόματα των συνταγών και των προϊόντων κ.λπ.)
– να παίξουν με το γαστρονομικό λεξιλόγιο
– να χρησιμοποιήσουν πέντε από τις 10 λέξεις της Γαλλοφωνίας 2016, που παραδοσιακά ορίζονται από την κριτική επιτροπή και που αναδεικνύουν τον πλούτο της γλωσσικής ποικιλίας διάφορων γαλλόφωνων περιοχών.

Οι μαθητές της πολιτιστικής ομάδας του σχολείου μας, ανταποκρίθηκαν σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα με τη συλλογική παραγωγή ενός βίντεο και ανταμείφθηκαν με πανελλαδική διάκριση!!

Στην τελετή απονομής βραβείων στους νικητές, στις 19 Μαρτίου 2016 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών θα ανακοινωθούν και οι νικητές των Μεγάλων Βραβείων!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά των γαλλικών της Β’ και Γ’ Τάξης, που εργάστηκαν γι’αυτό με κέφι και όρεξη και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και στη διεκδίκηση των Μεγάλων Βραβείων! Συγχαίρουμε επίσης θερμά την καθηγήτρια κ. Ελένη Ιωαννίδου, στην έμπνευση και καθοδήγηση της οποίας οφείλουμε τη σημαντική αυτή διάκριση.

Leave a Comment